Test om din PC kan køre Windows 11

 

Brug appen Tilstandskontrol for PC og se om din nuværende PC opfylder kravene til at køre Windows 11.

Hvis din PC opfylder kravene til at køre Windows 11, i så fald kan du få en gratis opgradering til Windows 11 og undgå at smide kassen for en dyr Windows 11 licens.

Du kan udover at bruge appen Tilstandskontrol for PC også se, om du kan finde din PC-model på vores netop offentliggjorte liste over PC'er der kan køre Windows 11, som indeholder alle de kendt PC-mærker som Lenovo, HP, Asus, Dell, Acer og mange flere.

Husk at det er vigtigt, at du kun henter Windows 11-opdateringen hos den officielle kilde, som er Microsoft, så du undgår at få inficeret din PC med malware og adware

En af de gode grunde til at opgradere til Windows 11 kunne være, at din PC måske bliver hurtigere med Windows 11.

Opfylder din PC ikke kravene til at installere Windows 11, så kan du læse: Sådan opgraderes en ikke-understøttet PC til Windows 11.


Minimumsystemkrav for at køre Windows 11

Hvis du påtænker at opgradere til Windows 11, så skal din PC opfylde disse minimumsystemkrav:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) + med minimum 2 kerner og en kompatibel 64-bit CPU eller System on a Chip (SoC)
  • Hukommelse: 4 GB RAM
  • Lagerplads: 64+ GB lagerenhed
  • Grafikkort: DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
  • Skærm: > 9" med HD-opløsning (720p)

Din PC skal samtidig i forvejen have installeret en aktiv og original licens af Windows 10, og understøtte TPM 2.0, som er en af de sikkerhedsfunktioner, der er med til at gøre Windows 11 mere sikker end Windows 10. Det findes dog en mulighed, hvor du med et Script til Windows 11 kan omgå kravet til TPM 2.0.

Hvis din PC ikke opfylder kravene til at køre Windows 11 eller du ikke er helt sikker på, at du vil installere det nye styresystem på din computer, så kan du til en start prøve Windows 11 uden at installere det på din PC, men du kan også vælge at se vores video-gennemgang af en ægte Windows 11-installation her.

Kontrollér din PCs kompatibilitet med Windows 11

For at gøre det let at kontrollere din computers kompatibilitet med Windows 11, så har Microsoft udviklet appen "Tilstandskontrol for PC" for at se, om din nuværende computer opfylder kravene, men du kan også se om din PC kan køre Windows 11 med dette testprogram.

Hvis din PC ikke opfylder kravene til at køre Windows 11, så se hvordan du installerer Windows 11 på en gammel PC.

Sådan kommer du i gang med Tilstandskontrol for PC

Først skal du besøge Microsoft hjemmeside via dette link, hvorefter du under Kontroller kompatibilitet skal klikke på "Download App", som vi har markeret med den røde pil på billedet i figur 1.

Figur 1: Download Tilstandskontrol for PC Appen

Herefter skal du åbne filen og køre setup, så programmet bliver installeret på din PC. 

Sådan bruger du Tilstandskontrol for PC

Programmet starter herefter automatisk på din PC, og du bliver præsenteret for nedenstående programbillede som i figur 2.

Figur 2: Sådan bruger du Tilstandskontrol for PC

Nu trykker du på "Kontroller nu", hvorefter programmet tester, om din PC opfylder kravene til at køre Windows 11. Hvis den ikke opfylder kravene, får du denne besked "Denne PC kan ikke køre Windows 11". Hvis din PC opfylder kravene, får du denne besked "Denne PC kan køre Windows 11".

Hvis du får beskeden, at din PC ikke kan opgraderes til Windows 11, så er der dog ingen grund til at fortvivle, da Microsoft stadigvæk vil udsende opdateringer til Windows 10 i fremtiden.

Vil du gerne være først med Windows 11, så kan du allerede i dag installere styresystemet, se hvordan du downloader Windows 11 her!

Hvis du oplever, at Microsoft blokerer for din Windows 11-opgradering, selvom din PC opfylder minimumskravene, så finder du en mulig løsning her.

Hvis du skulle fortryde opgraderingen til Windows 11, så se hvordan du fortryder installationen af Windows 11 og vender tilbage til Windows 10 her.

Gør sådan for at opgradere fra Windows 7/8 til Windows 11

Hvis din PC opfylder minimumsystemkravene, se listen ovenfor, til at opgradere til Windows 11, men du har ikke installeret Windows 10, kan du følge denne vejledning, hvordan du gratis opdaterer fra Windows 7 til Windows 10. Hvis du lykkes med at opdatere din PC til Windows 10, så installerer du Appen Tilstandskontrol for PC, og kører programmet, hvorefter du kan bede om at få opgraderet din PC til Windows 11 automatisk.

Er du i tvivl. om du skal vælge Windows 11, så kan du læse vores 11 grunde til at vælge Windows 11.

Viser det sig at, din PC ikke kan køre Windows 11, så prøv det her alternativ til Windows 11!

Hvis din PC ikke kan opgraderes til Windows 11, kan du gøre sådan her!

Vil du have Windows 11 på en PC, der ikke opfylder minimumsystemkravene fra Microsoft til at køre Windows 11? Så kan svaret være en Windows 11 Lite udgave, der kun kræver 2GB hukommelse og 8GB fri diskplads. 

Officiel dato for udrulning af Windows 11

Microsoft har præsenteret frigivelsesdatoen for Windows 11, og det nye Windows-styresystem rulles ud til nye og eksisterende computere den 5. oktober. Udrulningen af Windows 11 kommer til at ske rykvis, hvilket kommer til at betyde, at selvom du har en PC der opfylder minimumssystemkravene til at køre Windows 11, så er det ikke sikkert, at du vil få tilbudt opdateringen til Windows 11 lige netop på udrulningsdatoen den 5. oktober.

Hvis du ikke vil vente med at komme i gang med at bruge med Windows 11 på din PC, så kan du selv opgradere gratis til Windows 11 med Windows 11-installationsassistent.

Når du først har installeret Windows 11 på din PC, så kan du kommer godt i gang med vores Startguide til Windows 11, hvor du kan lære om de mest brugte funktioner i Windows 11.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol