Download af Windows 11: Sådan undgår du malware

 

Svindlere distribuerer malware og adware lavet til at ligne Windows 11 - se hvordan du undgår at ryge i fælden.

Microsofts lancering af Windows 11 har ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky allerede fået de første svindlere på banen med falske Windows 11-installationer, der forsøger at inficere intetanende brugeres systemer.

Den bedste måde at holde din PC fri for virus er at have installeret et godt og anerkendt antivirusprogram og derudover tilsat en smule sund fornuft og omtanke, når du bevæger dit rundt på nettet, og ikke hovedløst downloader alverdens filer og programmer.

Hvorfor opstår problemerne med malware nu!

Når du har testet om din computer kan køre Windows 11, så har Microsoft gjort det muligt allerede nu, til trods for at lanceringen af Windows 11 først sker senere på året, at downloade Windows 11 på din PC. Du kan teste om din PC kan køre Windows 11 med dette testprogram.

I forbindelse med at Microsoft har gjort Windows 11-installationen tilgængelig i Windows 11 Insider Preview har en masse mennesker allerede udnyttet lejligheden til at installere det første Windows 11-build for at prøve det nye system. Derudover har en række softwareudviklere behov for at hente og installere Windows 11 for at sikre at deres software kan køre gnidningsløst inden Windows 11 udgives senere på året.

Selvom processen med at downloade og installere Windows 11 er gjort ret ligetil af Microsoft på firmaets officielle hjemmeside, så er der stadigvæk mange der besøger mange andre forskellige downloadsider, der reklamerer med, at du kan hente og installere Windows 11 gratis. Disse hjemmesider har ikke nogen relation til Microsoft, og har mange gange heller ikke noget med Windows 11 at gøre. Mange gange er disse falske Windows 11-distributioner er et forsøg fra IT-kriminelles side på at distribuere malware og adware, der skal inficere de intetanende brugeres computere.

De IT-kriminelle forsøger altså at udnytte den kommende udrulning af Windows 11 til deres egen vinding for at opnå økonomisk gevinst ved at svinde brugere, der i god tro tror de downloader en original udgave.

Sådan vil svindlerne forsøge at snyde dig!

Den nemmeste metodefor IT-kriminelle at svindle på er ved at udnytte noget allerede eksisterende for at inficere det med malware. I dette tilfælde forsøger IT-kriminelle at udnytte, at brugere har behov for at downloade og installere en eksekverbar fil med Windows 11 for at kunne komme i gang med at bruge det nye styresystem fra Microsoft. 

Falsk Windows 11 installationsfil - Copyright Kaspersky.com

Svindlerne parkker malwaren og adware ind i den falske installationsfil med Windows 11, som kunne se sådan her ud.  Der er tale om eksekverbar fil kaldet 86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe. Med en filstørrelse så stor som 1.75GB, ser det helt sikkert realistisk ud. Problemet er bare, at størstedelen af pladsen faktisk bare består af en DLL-fil, som indeholder en masse ubrugelige oplysninger.

Når der klikkes på den eksekverbare fil, så starter installationsprogrammet med den falske Windows 11-installation, der indeholder malware og adware.

Falsk Windows 11 acceptfil - Copyright Kaspersky.com

For at komme videre i selve installation af det, som den intetanende bruger tro er en ægte Windows 11-installation, skal vedkommende acceptere installationsbetingelserne, og det er her, at svindlerne læsser en masse skidt af på brugerens computer i form af virus, malware og adware.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky så består en stor del af malwaren af såkaldte hentere, der har til opgave at hente og køre andre programmer på brugerens PC. Det kan være alt fra relativ harmløst adware til fuldgyldige trojanere, som kan stjæle adgangskoder.

Sådan undgår du at svindlerne snyder dig!

Vi viser sig her, hvor og hvordan du henter Windows 11 sikkert ned på din computer uden at få evt. malware og adware på din PC i samme anledning.

Du må kun hente og installere Windows 11 fra den officielle kilde, som er Microsoft, hvilket du kan læse mere om, hvordan du gør her. Du skal bruge en enhed som allerede har installeret Windows 10 for at få gratis adgang til at opdatere til Windows 11. Du skal også huske at tjekke om din computer opfylder systemkravene til at køre Windows 11, hvilket du kan gøre her.

Derudover er det vigtigt, at du husker på, at du ikke må hente Windows 11-installatioenr fra trediepartshjemmesider på nuværende tidspunkt, lige meget hvor lovlige, realistiske og troværdige de ser ud. Når Windows 11 er rullet ud officielt, så kan du naturligvis sagtens købe en original Windows 11-licens hos de officielle forhandlere af Microsofts produkter på nettet, hvor du aktivere med en digital licensnøgle.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol