11 grunde til at vælge Windows 11

 


Vi giver dig her 11 grunde til at opgradere til efterfølgeren til Windows 10.

Visuelt er der tale om to meget forskellige udgaver af Windows, og det er lidt en smags sag, om du designmæssigt foretrækker Windows 10 eller Windows 11.

Vi tager derfor et kig på, hvilke områder som Windows 11, som udover at være mere sikker end Windows 10, adskiller sig fra Windows 10, når det kommer til funktioner, muligheder og forbedringer.

Inden du overvejer at give dig i kast med Windows 1, har du mulighed for teste om din PC kan køre Windows 11 med dette testprogram. Opfylder den ikke systemkravene, så er du nødt til at købe en ny PC for at komme i gang med at bruge det nye styresystem fra Microsoft.

Du kan vente til, at udløbsdatoen på Windows 10 oprinder, eller du kan allerede i dag installere Windows 11, og kommer i gang med den nye udgave af Windows. 

1. Windows 11 kan køre Android-apps

Det er muligt hente Android-apps og køre dem på lige fod med andre programmer i Windows 11, da styresystemet fra Microsoft understøtter Apps fra Google Play. Udvalget af Apps til Windows 11 er derfor betydeligt større og bredere, når der ved siden af Windows-apps også kan afvikles Android-apps, som der jo eksisterer millioner af. 

Det vil være muligt i praksis, at benytte dine favorit Andorid-apps på din PC som Amazon, TikTok, Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, Spil og mange flere. Disse Apps vil altså fungere på lige god med de normale Windows programmer, og det er gjort muligt med Intels Bridge-teknologi. Hvis du vil køre Android-apps på din PC med Windows 10, så skal du gøre sådan her!

2. Windows 11 giver bedre batteritid

Har du en bærbar, så betyder Windows 11, at du vil få en forbedret batteriydelse på din computer. Microsoft har tilføjet en ny indstilling i Windows 11, der automatisk sænker opdateringshastigheden for visse computeropgaver og hæver den for andre. I praksis betyder det, at funktionen kan sænke den bærbare computers opdateringshastighed fra 120Hz ned til 60Hz og bringe den op igen igen, afhængigt af hvad du laver på din PC. Jo højere opdateringshastigheden er, jo mere strøm tager det, og hårdere er det derfor ved batteriet, så den nye funktion kommer til at betyde, at der kommer til gå længere mellem du skal besøge en stikkontakt.

3. Windows 11 har integreret Microsoft Teams

Microsoft Teams er en integreret og fast del af Windows 11, hvor der tidligere har været tale om en særskilt app, som brugeren selv har skullet installere på sin PC. Kommunikationsplatformen kommer derfor med et nyt design for forberede muligheder for brugerne, som gør det mere enkelt og intuitivt at benytte Microsoft Teams, hvor blandt andet opkaldsknappen bliver flyttet til bunden af skærmen på skrivebordet.

4. Windows 11 har ny og udvidet Microsoft Store

Microsofts App-store er udvidet med muligheden for at installere Android-apps på brugernes computer. Derudover er der taler om en helt nydesignet Microsoft Store til Windows 11, som gør det nemmere at finde apps og film i butikken.

5. Windows 11 har bedre redskaber til multitasking

I Windows 11 kan du øge din multitasking med Snap Layouts, der grupperer dine vinduer og gemmer dem på proceslinjen. Hvis du holder markøren over knappen Maksimer, så kan du indstille vinduer i forskellige størrelser. Mulighederne for at arbejde med flere vinduer åbne ad gangen er væsentligt forbedret i Windows 11, så der er hurtigere for brugeren at få arbejde fra hånden.

6. Windows 11 giver færre opdateringer

Med Windows 11 vender Microsoft tilbage til kun at frigive en større funktionsopdatering om året, hvor virksomheden med Windows 10 har forsøgt udsende to store opdateringer hvert år, hvilket desværre ofte har resulteret i større fejl og dermed forårsaget problemer for slutbrugere. En årlig opdatering af Windows 11 bliver derfor både en fordel for brugerne og Microsoft, som får mere tid til at opbygge nye funktioner til hver nye udgivelse af styresystemet. Opdateringen til Windows 11 skal vi forvente kommer i slutningen af hvert år. Samtidig kan du se opdateringers tidsforbrug i Windows 11, så du ved hvor lang tid, det tager at afslutte den pågældende opdatering.

7.  Windows 11 har indbygget Chat-app

Windows 11 inkluderer en ny Chat-klient, der er fastgjort til proceslinjen på skrivebordet, og programmet bliver en del af Microsoft Teams-pakken. Den nye chat-app kommer til at erstatte Skype, som den primære beskeds-app på skrivebordet i Windows. Den nye app har hurtig adgang til de seneste chats, og giver brugeren mulighed for at starte tekst og taleopkald med et par klik med musen.

8. Windows 11 har bedre understøttelse af touch

Den nye tablettilstand i Windows 11 kommer til at betyde en bedre understøttelse af touchskærme, hvor det eksempelvis bliver letter at flytte vinduer rundt og omarrange disse på en mere intuitiv måde på skærmen. Haptics er også en del af Windows 11, så når der bruges en stylus på skærmen, får brugeren væsentlig bedre feedback, når der tegnes eller skitseres. Touch-tastaturet på skærmen har fået en re-design med et mindre layout og flere emojis.

9. Windows 11 har bedre gaming-muligheder og spilteknologi

Windows 11 er fokuseret på gaming, og Xbox-appen til Windows 10 erstattet af den nye Game Pass-app, der gør det lettere for brugeren at købe, administrere og fjerne spil. Med hensyn til ny spilteknologi byder Windows 11 på Auto HDR og Direct Storage. Auto HDR giver forbedret belysning og kontrast til spil og medievisning, hvor Direct Storage gør, at brugeren kan installere de vigtigste spilaktiviteter, så brugeren kan spille sine spil endnu hurtigere end tidligere.

10. Windows 11 har bedre udgave af Microsoft Edge

Chromium-browseren fra Microsoft præsenteres i Windows 11 i din bedste udgave til dato med en række forbedringer og nyskabelser. Generelt er der den grafiske brugerflade blevet forbedret, så det er blevet hurtigere at benytte Microsoft Edge i praksis, når der surfes på internettet eller skal findes en funktion under Indstillinger.

11. Windows 11 giver maksimeret produktivitet

Windows 11 er udstyret med en hel række nye værktøjer til at forøge produktionen, når brugeren arbejder og udfører opgaver på din PC. For blot at nævne nogle, så er de mest nyskabende produktive forbedringer Fastgørelsesassistent og Skrivebordsgrupper, der giver brugerne nye og hurtigere muligheder for få arbejdet gjort mere effektivt.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre