Guide: Skift fra Windows 7 til Windows 10

 

Det er efterhånden et år siden, at Microsoft stoppede med at supportere Windows 7. Benytter du stadigvæk Windows 7, så er din computer pivåben for hackere og virus.

Microsoft gav Windows 7 dødsstødet den 14. januar 2020, hvilket i praksis betyder, at det er slut med opdateringer og sikkerhedspatches. 

Resultatet er, at hvis hvis du benytter en PC med Windows 7, så er der virkelig grund til bekymring, da din computer, hvis den har adgang til nettet er sårbar overfor angreb af hackere.

Du går måske rundt med tanken, at fortsætte med at bruge Windows 7, da du er glad for brugerfladen og på alle måder synes det kører fornuftigt - måske du endda kører dedikeret software, som kun virker på Windows 7.

Tankerne og grundene til at ville fortsætte med at benytte Windows 7 kan være mange. Hvis din PC aldrig er på nettet og kører et stand alone-program, så kan du bare videre som du plejer.

Er din PC tit på nettet, bør du skifte til Windows 10 alene af de sikkerhedsmæssige grunde, samt det faktum, at trediepartsoftware også lige så stiller ophører med support til Windows 7, hvor du så kan blive nødt til at køre med en gammel version af dit virusprogram, hvilket gør din computer ekstra sårbar.

Sådan skifter du fra Windows 7 til Windows 10

Hvis du vælger at skifte til Windows 10 fra Windows 7, så er det faktisk gratis for de fleste, og det samme gælder hvis hvis du vælger at skifte fra Windows 8.1 til Windows 10.

Vi har udarbejdet en særskilt vejledning, hvor du gratis kan skifte til Windows 10 på en særdeles enkel måde. Læs vores vejleding her: Opdater gratis til Windows 10.

Hele processen er stort set automatisk, så du kan bare læne dig tilbage og nyde en kop kaffe, mens din computer installerer Windows 10 med Windows 10-opdateringsassistent. Du kan også teste om din PC kan køre Windows 11.

Nyere Ældre