Se om din PC kan køre Windows 11 med testprogram

 Er din PC klar til Windows 11? Find hurtigt og sikkert ud af det med Windows 11 Compatibility Check fra Ashampoo.

Microsoft løftede i juni måned sløret for det nye Windows 11, som du gratis kan opgradere til, og i samme anledning blev det muligt på firmaets hjemmeside at hente programmet "Tilstandskontrol for PC" til at tjekke, om din PC kan køre det kommende styresystem.

Microsoft har valgt at trække programmet tilbage, da det ikke har virket optimalt og helt efter hensigten.

Du behøver dog ikke vente indtil Microsoft lancerer programmet igen for at teste om din PC kan køre Windows 11 eller vente til den officielle udrulning af Windows 11 i oktober måned.

Den tyske softwareproducent Ashampoo har nemlig lanceret sit bud på Microsofts program med navnet Windows 11 Compatibility Check.

Programmet udfører i bund og grund den samme opgave som "Tilstandskontrol for PC" men giver yderligere brugeren et overblik over hvad computeren evt. mangler for at være god nok til at kunne afvikle det kommende styresystem fra Microsoft.

Hvis du ikke selv har mod på, at skulle tjekke om din PC opfylder minimumskravene til at køre Windows 11, så kan du se om du kan finde din computer på vores liste over bærbare, der kan køre Windows 11.

Opfylder din PC ikke kravene til at installere Windows 11, så kan du læse: Sådan opgraderes en ikke-understøttet PC til Windows 11.

Information om Windows 11 Compatibility Check

Windows 11 kører kun på PC'er, der opfylder minimumskravene. Windows 11 kompatibilitetstjek analyserer hurtigt din hardware og rapporterer mulige problemer. Dette inkluderer TPM (trusted platform module) og alle installerede eller tilsluttede komponenter og relevant konfiguration.

Programmet tjekker følgende hardware komponenter og konfigurationer: 

  • CPU 
  • RAM
  • Harddisk 
  • Skærmopløsning 
  • Grafikkort 
  • DirectX
  • WDDM 
  • TPM 
  • UEFI
  • SecureBoot

Hvis din PC ikke lever op til kravene i nogle af disse kategorier, vil du få besked - også om mulige rettelser.  Programmet bliver løbende opdateret for at kunne vise de seneste krav, sådan at du altid er på den sikre side.

Sådan kommer du i gang med programmet

Det er helt gratis at benytte programmet Windows 11 Compatibility Check, og det første du skal gøre et at hente programmet via dette link til Ashampoos hjemmside.

Når du har hentet programmet skal du installere det, og her bliver du bedt om at oprette en konto med din mail, som du skal bekræfte med link i din indbakke.

Sådan tjekker du din PC

Efter du har hentet programmet og installeret det på din computer, så er du klar til at teste om din PC opfylder kravene til at køre Windows 11.

Først klikker du på genvejsikonet til Windows 11 Compatibility Check på dit skrive bord, hvorefter du bliver mødt af dette skærmbillede.

Figur 1: Windows 11 Compatibility Check

Her klikker du på "Check Nu" som du kan se ud for den røde pil i Figur 1, hvorefter programmet får i gang med at teste om din PC vil kunne køre Windows 11. I vestre siden af skærmbilledet kan du se systemkravene til at køre Windows 11.

Din PC tjekkes nu for om den opfylder alle systemkravene til at køre Windows 11, hvorefter du bliver mødt af dette skærmbillede.

Figur 2: Windows 11 Compatibility Check

Efter din PC er tjekket for systemkravene til at køre Windows 11 får du en rapport som vist i Figur 2. Et grønt flueben angiver, at din PC er kompatibel og vil kunne køre Windows 11. Er hele listen fyldt med grønne flueben betyder det altså, at din PC opfylder betingelserne for at kunne køre Windows 11.

Hvis rapporten kommer ud med et rødt kryds, så opfylder din PC ikke kravene til at køre Windows 11, så må du opgradere de enkelte dele, som ikke virker med Windows 11 eller helt købe en ny PC, der kan køre Windows 11.

Viser det sig at, din PC ikke kan køre Windows 11, så prøv det her alternativ til Windows 11!

Inden du vælger, at installere Windows 11 på din PC, så kan du se vores video-gennemgang af en ægte Windows 11-installation her.

Du kan også tjekke denne liste for at se, om din PC opfylder kravene til at køre Windows 11, og har du lyst til at prøve Windows 11 før du installerer det på din PC, så kan du lege med Windows 11 her.

Er du herefter stadigvæk i tvivl om Windows 11 er noget for dig, så kan du læse "11 grunde til at vælge Windows 11" her.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre