Sådan aktiveres TPM 2.0 i BIOS

 

Hvis du vil opgradere til Windows 11, skal TPM 2.0 være aktiveret på din PC. Se hvordan du gør med vores TPM 2.0-vejledning. 

Hvis din PC ikke opfylder minimumsystemkravene til at køre Windows 11 herunder TPM 2.0, så har vi tidligere vist dig, hvordan du med et nyt script til Windows 11 kan omgå kravet til TPM 2.0.

De fleste Windows-computere, der er leveret inden for de seneste 5 år, kan køre Trusted Platform Module version 2.0 (TPM 2.0), som er påkrævet for at køre Windows 11.

De fleste mennesker ved ikke hvad TPM 2.0 er og har ikke tidligere haft behov for at beskæftige sig med funktionen, men det har alt sammen ændret sig med Windows 11, som officielt kan downloades gratis den 5. oktober, hvis din computer allerede har en original Windows 10-installation.

I nogle tilfælde er computere, der kan køre TPM 2.0, ikke konfigureret til at gøre det, så hvis du overvejer at opgradere til Windows 11, skal du kontrollere, at TPM 2.0 er aktiveret på din enhed. 

Hvad er TPM 2.0?

TPM står for Trusted Platform Module-teknologi og er en hardware- og softwarebaseret Microsoft-løsning, der er en del af opstartsprocessen på en computer, og som beskytter data ved at forhindre nogen i at få adgang til lagrede de oplysninger. 

Den seneste version TPM 2.0 er en vigtig byggesten for sikkerhedsrelaterede funktioner i Windowa 11, og bruges i Windows 11 til en række funktioner herunder Windows Hello til identitetsbeskyttelse og BitLocker til databeskyttelse.

Sådan kontrollerer du om din PC har TPM 2.0

Hvis du overvejer at opgradere til Windows 11, skal du kontrollere, at TPM 2.0 er aktiveret på din computer, og det gør du ved at følge denne vejledning.
 1. Klik på Start
 2. Vælg nu Indstillinger
 3. Klik herefter på Opdatering og sikkerhed
 4. Vælg Windows Sikkerhed
 5. Klik nu på Enhedssikkerhed
Hvis du ikke kan se et afsnit med en Sikkerhedsprocessor i dette billede, har din PC muligvis en TPM, der er deaktiveret. 

Hvis du ser en indstilling for oplysninger om sikkerhedsprocessorer under Sikkerhedsprocessor, skal du vælge det og kontrollere, at specifikationsversionen er 2.0. Hvis versionen er mindre end 2.0, opfylder din PC ikke Windows 11-kravene.

Sådan aktiverer du TPM 2.0 i BIOS på din PC

Hvis du skal aktivere Trusted Platform Module (TPM) 2.0 i din BIOS, skal du følge følgende denne vejledning.
 1. Genstart din PC
 2. Hold F2-tasten nede (FN F2, hvis der ikke er dedikerede FN-taster) under opstarten for at komme til BIOS-menuen
 3. Brug piletasterne til at navigere til fanen "Sikkerhed"
 4. Find en liste for TPM, Intel Platform Trust Technology (IPTT) eller AMD CPU fTPM
 5. Skift til "Aktiveret"
 6. Tryk på F10-tasten for at afslutte og gemme indstillingerne og gemme BIOS
Efter at have fulgt alle instruktionerne ovenfor, skal TPM 2.0 være aktiveret i dit system, og hvis din PC ellers opfylder de øvrige systemkrav til at køre Windows 11, så er du klar til at opdatere din PC til Windows 11.

Viser det sig at, din PC ikke kan køre Windows 11, så prøv det her alternativ til Windows 11!

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre