HASTIGHEDSTEST

Provided by OpenSpeedtest.com

Få målt din internethastighed

Hastighedstesten måler og analyserer din bredbåndshastighed på få øjeblikke, og kan måle hastigheder på Fiber, ADSL og mobilt bredbånd. Testen kan benyttes på følgende enheder: Computer, Tablet og Smartphone.

Resultatet er vejledende, da hastighedstesten måler hastigheden mellem din enhed (computer, tablet eller smartphone) og serveren hos OpenSpeedTest.com. Der er tale om et øjebliksbillede, som viser din internethastighed på lige nu. Resultatet påvirkes af, om der kører andre programmer på din enhed eller har flere åbne hjemmeside. Så vi anbefaler, at du lukke alle andre programmer, som bruger internet og kun har fanen med hastighedstesten åbn, når du måler hastigheden på dit internet. Det giver det mest retvisende resultat.

Hvor præcis er hastighedstesten?

Når du tager en test af dit internet, så afhænger resultatet af en lang række faktorer, så du vil aldrig få en 100% præcis måling.

Faktorer der kan påvirke din måling:
  • Programmer der bruger internet på din enhed
  • Download af andre programmer
  • Åbne hjemmesider
  • Antallet af enheder og bruger som er på internettet
Vi anbefaler derfor at lukke alle programmer og andre enheder som bruger internettet, så du kan få en præcis måling. For en præcis måling, anbefaler vi også, at du gør brug af en kablet forbindelse mellem din router og computeren. Kører din enhed på WiFi, så bør der max være 10 meter mellem dig og internetrouteren, når du foretager din måling.

Hvorfor skal du tage en hastighedstest?

Den primære grund til at teste hastigheden på dit internet, er at du synes, at din internetforbindelse er blevet langsom. Ustabilt og langsomt internet kan skyldes andre ting end selve internetforbindelsen som eksempelvis en langsom router, langsom hjemmeside eller forstyrrelser i lokalet, som kan påvirke signalet

Det er også en smart ting, hvis du overvejer at skifte internetudbyder, at måle hastigheden på dit internet, så du kender din nuværende hastighed, så du ved hvilken hastighed, du skal bruge, hos den nye leverandør.