Guide: Få ChatGPT på en gammel Windows PC


Lad ikke en ældre udgave af Windows bremse dig, hvis du gerne vil bruge ChatGPT på din PC.

Det kan være, at du er løbet ind i det problem, at du ikke kan få adgang til at bruge ChatGPT, da du ikke lige har Windows 11 eller et andet et understøttende operativsystem på din PC. Men nu findes der en løsning på problemet, nemlig JavaGPT. 

Sådan får du ChatGPT på en ældre Windows PC

ChatGPT er den nyeste trend inden for tech. Du kan både få hjælp til at planlægge din næste ferie, lave indkøbslister til din aftensmad og hjælpe til at løse opgaver. Men du behøver ikke at have den nyeste computer, for at kunne bruge OpenAIs chatbot. For selvom du måske allerede er blevet bremset af, at din computer ikke lige har det nyeste Windows, når du gerne vil have adgang til ChatGPT, er der råd at hente.

For med en helt ny ChatGPT-klient kaldet JavaGPT, kan du godt få adgang til ChatGPT selvom du har en computer med en mere forældet Windows version. JavaGPT understøtter nemlig både Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 10 og 11. Mens support til Windows 11 sandsynligvis gør det mere praktisk at arbejde med denne version end at arbejde med ældre versioner af Windows, er der alligevel support til operativsystemer, der går tilbage til 1998.

Sådan får du ChatGPT på en Linux PC

Måske har du en computer derhjemme, der ikke har installeret Windows, men derimod en udgave af Linux. Dig har vi også godt nyt til. For det er nemlig også muligt, at få adgang til at bruge ChatGPT på en PC, der kører på Linux. Igen er det JavaGPT der går ind og leverer løsningen for dig, så du kan få adgang til ChatGPT på din computer, der kører på Linux.

Sådan får du ChatGPT på en Mac

Hvis du gerne vil have CharGPT på din Mac, kan du også få det ved at bruge JavaGPT som beskrevet tidligere. Men du kan også vælge at få MacGPT på din Mac i stedet. MacGPT giver dig mulighed for at placere ChatGPT-grænsefladen direkte i din værktøjslinje på din Mac.

Hvad er JavaGPT?

JavaGPT er et open source-projekt hostet på GitHub, der gør det muligt for dig som bruger at bruge ChatGPT på din computer. Den fungerer inden for en Java GUI, der er alsidig og kan fungere på en lang række operativsystemer, herunder Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 10 og 11 samt Linux og macOS. JavaGPT fungerer på samme måde som ChatGPT-webstedet, genererer svar i realtid og gemmer hver chat automatisk. Du kan som bruger blandt andet nemt gemme dine chats som tekstbaserede Java JSON-filer. De kan herefter læses igen i enhver teksteditor. JavaGPT er kompatibel med både GPT-4 og GPT 3 Turbo. Du kan selv i kan konfigurere, hvilken model du foretrækker at bruge, ved at justere indstillingerne i JavaGPT.

Sådan installeres JavaGPT 

For at bruge JavaGPT på en computer skal du gøre følgende:
  1. Download og installer Java Runtime Environment til enten Windows, Mac, Solaris eller Linux, alt efter hvad din computer bruger
  2. Efter installation af Java kan du downloade JavaGPT zip-filen fra GitHub og udpakke denne
  3. Dobbeltklik derefter på filen JavaGPT.jar for at starte JavaGPT-konsollen
  4. Nederst i vinduet skal du skrive den anmodning eller det spørgsmål, du vil sende til ChatGPT, og derefter klikke på Send for at modtage et svar
Nu kan du bruge ChatGPT på en næsten hvilken som helt computer. Det er altså ikke kun computere med ældre udgaver af Windows, du kan bruge den smarte JavaGPT på.
Nyere Ældre