Guide: Giv batteriet længere levetid på din bærbar

 


Windows kommer med en lang række strømsparefunktioner, så du kan presse så meget som muligt ud af batteriet, når du er på farten med din PC. Vi gennemgår funktionerne her.

De fleste moderne bærbare har typisk en fornuftig batteriydelse ved moderat brug, men hvis de presses med billed- og videobehandling, eller hvis der streames eller games, så går det hurtigt ned ad bakke med batteritiden.

Har du tilsvarende en gammel bærbar med et lidt slidt batteri, kan du faktisk få en fornuftig batteritid ud af enheden ved at læse vores guide her.

Strømsparetilstand i Windows

"Strømsparetilstand" gør det muligt at skrue ned for baggrundsaktiviteter og viser en oversigt over batteriforbruget på din bærbar, så du kan identificere, hvor forbruget er højt.

Du får adgang til "Strømsparetilstand" sådan her:

Start > Indstillinger > System > Batteri

Nyttige funktioner til at spare på batteriet

Funktionen byder på en række smarte værktøjer til at forlænge batteriydelse på din bærbar. 

Først kan du se en oversigt, hvor meget der er tilbage på batteriet. 

Herefter kommer punktet med "Strømsparetilstand", hvor du kan aktivere tilstanden med at klikke på skyderen til højre. som begrænser meddelelser og baggrundsaktivitet for at få mere ud af batteriet, når det er ved at løbetør for strøm.

Nedenunder kan du vælge, hvornår "Strømsparetilstand", udfra fra den nuværende batteristatus, skal slås automatisk til. Og ved at sætte et flueben, kan du også vælge automatisk lavere lysstyrke på skærmen i "Strømsparetilstand".

Slutteligt i oversigten får du en grafisk oversigt over strømforbrug pr. App, så du kan se, hvor de største strømslugere skal lokaliseres. 

Her kan du med fordele læse: Indstilling af grafiskydeevne på App-niveau i Windows 10, hvor du vil kunne nedsætte batteriforbruget på den enkelte App.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol