Windows 11: Skal jeg virkelig opgradere fra Windows 10?

 


Windows 11 er på trapperne. Men, hvad hvis du vil holde dig til Windows 10? Læs mere her, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Windows 10 er godt på vej i ud af bagdøren i forbindelse med udrulning af det nye Windows 11 i oktober måned, så stopper Microsoft samtidig med at understøtte Windows 10 med sikkerheds- og funktionsopdateringer i 2025.

Du kan altså stadigvæk køre nogle år med Windows 10 på din PC, blot skal du være opmærksom på, at Microsoft ikke vil tilbyde nye funktioner til systemet, da fokus fremadrettet vil være på Windows 11.

Men hvad nu hvis du gerne vil holde dig til Windows 10? Vi giver alle de oplysninger, og kigger på konsekvenserne for dig ved at køre videre med Windows 10.

Microsoft stopper med at understøtte Windows 10 i 2025

Den første milepæl, der er vigtig, at du forholder dig til, hvis du overvejer at holde fast i Windows 10, er at Microsoft stopper med at udsende sikkerheds- og funktionsopdateringer til styresystemet i 2025.

Hvilke konsekvenser har det for dig

Når Microsoft fra 2025 ikke mere vil understøtte og yde support til Windows 10, så stiller det dig sikkerhedsmæssigt i en lidt prekær situation. Din PC vil nemlig være åben som en si for IT-kriminelle og hackere, da computeren ikke vil have de sidste sikkerhedsopdateringer. Det er en alvorlig konsekvens, som selv et godt antivirusprogram ikke vil kunne råde bod på. 

Hvis du ikke har behov for at din PC er online via en internetforbindelse, så kan du selvfølgelig være lige glad, men hvis du påtænker fortsat at benytte din computer på internettet, så er det absolut en farlig vej at gå.

Hvorfor du bør skifte til Windows 11?

Der er selvdølgelig altid ulempen, at når du skifter til et nyere styresystem, så er der en masse nye ting at lære, men vi mener så absolut at fordelene opvejer ulemperne. Der er mange gode grunde til at skifte til Windows 11, og du kan se nogle af dem her:

  • Regelmæssige sikkerheds- og funktionsopdateringer
  • Modtager løbende nye funktioner
  • Understøtter Android-apps
  • Længere batteritid, hvis du har en bærbar
  • Integration af Microsoft Teams
  • Bedre værktøjer til multitasking
  • Færre og større opdateringer

Der er altså mange grunde til at skifte til Windows 11, når Windows 10 sendes på pension. Før du vælger at skifte til Windows 11, har du mulighed for at prøve Windows 11 uden at installere det på en PC.

Hvornår et det rigtige tidspunkt at skifte til Windows?

Du kan allerede i dag skifte til Windows 11, hvis du er klar til at tage skridtet fuldt ud og skifte væk fra Windows 10. Hvis du fortryder i løbet af et par dage og gerne vil vende tilbage til Windows 10 igen, så kan du nemt afinstallere Windows 11 på din computer.

Eller ser det svært, at sige præcist, hvornår det er et godt tidspunkt at skifte til Windows 11, da det afhænger af mange forhold. Meget taler for allerede at skifte i dag, da det indtil videre er gratis at opdatere fra Windows 10 til Windows 11. Meget taler også for at vente med at skifte til Windows 11, så du undgår at skulle bøvle med alle børnesygdommene, som på sigt vil være kureret.

Opfylder din PC allerede kravene til Windows 11, så er det oplagt at skifte til Windows 11 allerede nu, men hvis din PC stadigvæk er rimelig ny og alligevel ikke kan køre Windows 11, så er det måske mere oplagt at vente med et par år med at skifte til Windows 11, indtil du også skal skifte PC.

Hvordan opgraderer du til Windows 11 og hvad koster det?

Først skal du teste om din PC kan køre Windows 11, og det kommer vi tilbage til. Grundlæggende så har Microsoft meldt ud, at det indtil videre er gratis for alle, der har en eksisterende og original Microsoft 10-licens at opgradere til det nye Windows 11.

Hvordan tester du om din PC kan køre Windows 11?

Du har flere muligheder, når du skal finde ud af, om din PC er klar til at kunne køre Windows 11. Du kan vælge at tjekke vores liste her, for at se om din PC er på listen over computere fra de forskellige producenter, der kan køre Windows 11. Du kan også manuelt sammenligne systemkravene til at køre Windows 11 med specifikationerne på din egen PC.

Den løsning, som vi synes er mest optimal men også automatisk, og som vi vil anbefale dig er, at du benytter dette gratis testprogram for at se, om din PC kan køre Windows 11.

Hvordan installerer du Windows 11 på din PC?

Inden du går i gang med at installere Windows 11 på din PC, så er det vigtigt, at du kun henter Windows 11-opdateringen hos den officielle kilde, som er Microsoft, så du undgår at få inficeret din PC med malware og adware. For at installere Windows 11 på din PC, skal du bruge en vejledning, så du kommer sikkert i mål med din installation, og du kan benytte vores vejledning til installering af Windows 11

Hvis din PC ikke opfylder kravene til at kunne afvikle Windows 11, så skal du enten opgradere den med nyt hardware eller købe en helt ny PC, der er godkendt til at køre Windows 11, og det kan du typisk se på producenternes hjemmesider.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol