Bedste gratis antivirusprogrammer til Windows

 

Gratis antivirusprogrammer kan beskytte din PC mod vira, malware og ransomware, og vi anbefaler de bedste af slagsen.

Med nogle enkle forholdsregler kan du holde din PC for sikkerhedstrusler, og til det formål er det bedste værktøj mange gange et godt antivirusprogram.

Windows kommer med det indbyggede gratis antivirusprogram Microsoft Sikkerhed, som kan tage pynten af de fleste sikkerhedstrusler som malware, ransomware og virus.

Sikkerhedstrusler er der som sagt mange af, som du kan se på vore liste med forklaringer på de mest almindelige antivirus udtryk og begreber.

Vi kigger her på en række gratis antivirusprogrammer til Windows, som alle leverer basal virusbeskyttelse samt en række nyttige ekstrafunktioner som gratis VPN, spiltilstand og adgangskodeadministrator og lign.

1. Kaspersky - Antivirus med bedste ekstrafunktionerKaspersky er efterhånden en gammel hund indenfor antivirus og byder på et af de mest gennemprøvede og effektive antivirusprogrammer tilsat de mest interessante gratis ekstrafunktioner som VPN, adgangskodeadministrator og dark web-overvågning. Kasperskys gratis antivirusprogram giver god beskyttelse mod virus og malware i realtid. Brugergrænsefladen er særdeles vellykket og ret enkel at finde rundt i. Programmet indeholder også nogle basale systemoprydningsværktøjer og en rigtig smart funktion som kaldes File Shredder, som er en ekstra sikkerhed for personlige data, som sikres ved at beskytte slettede oplysninger mod uautoriseret gendannelse fra hackere 


2. TotalAV - Antivirus med bedste kontrolpanelTotalAV er simpel og gratis antivirus med en intuitiv brugergrænseflade, som derfor er velegnet til begyndere. Det gratis antivirusprogram fra TotalAV byder på en effektiv virus- og phishingbeskyttelse, som dog ikke foregår i realtid, hvilket er en ulempe ved dette tilbud. I praksis betyder det, at du ikke får besked, hvis en ondsindet fil forsøger at foretage ændringer på din PC i realtid. Betjeningen foregår via det minimalistisk udseende kontrolpanel. hvor brugeren har let adgang til en række brugervenlige og nyttige funktioner. Programmet byder ikke som Kaspersky på en række gratis ekstrafunktioner, men alene basal antivirusbeskyttelse.


3. Bitdefender - Antivirus med bedste malwarebeskyttelseBittefender er gratis antivirus, som byder på avanceret en anti-malware-scanner med god phishing- og svindelsbeskyttelse og en effektiv overall antivirusbeskyttelse. Bitdefenders gratis antivirusprogram er altså sublim til at opdage malware og phishing-websteder, og programmet kører stille i baggrunde og gør kun væsen af sig med vigtige notifikationer i tilfælde af mistænkelig programaktivitet på din computer. Programmet byder ikke på ekstrafunktioner af betydning, og et lille minus i bogen er det, at kontrolpanelet ikke fås på Dansk, hvilket godt kan skræmme nogle brugere væk fra at vælge antivirusprogrammet fra Bitdefender.


4. Panda - Antivirus med bedste gaming-modePanda er gratis antivirus med stærk virusbeskyttelse og nogle gode ekstrafunktioner som eksempelvis gratis spiltilstand. Pandas realtidsbeskyttelse fungerer rigtig godt, og er en af de bedste på vores liste med de bedste gratis antivirusprogrammer til Windows, og er det antivirusprogram, der blokerer for de fleste malware-filer. Værd at fremhæve er. at Panda giver brugeren gaming-mode (spiltilstand) med udbyderens gratis antivirus-pakke. I praksis fungerer det sådan, at når du spiller et spil eller ser en video i fuld skærmtilstand, så suspenderer Panda automatisk notifikationer. Som en ekstra funktion byder Panda også på gratis VPN, dog med en datagrænse på 150 MB pr. dag.


5. Avira - Antivirus med bedste samlede pakkeAvira er gratis antivirus med den bedste samlede pakke på vores liste over de bedste gratis antivirusprogrammer til Windows, når vi sammenholder effektiv virusbeskyttelse og udbuddet af ekstrafunktioner. Programmet er let at bruge og lægger ikke beslag på de store ressourcer, da afviklingen sker i skyen. Den gratis antivirus-pakke fra Avira byder på flere gratis ekstrafunktioner end noget andet andet gratis antivirusprogram på vores liste. Programmet byder på gratis ekstrafunktioner som Browserudvidelse til sikker shopping, VPN, Game booster, Adgangskodeadministrator, Firewall og Privatlivsoptimering og mange flere funktioner.


Nyere Ældre