Min ASUS PC kan ikke køre Windows 11! Her er løsningen

 


Du kan opdatere bundkort og din computer for at få din ASUS PC til at køre Windows 11 ved at følge vores vejledning.

For at kunne køre Windows 11 på din PC og herunder også ASUS PC, så skal enheden have indbygget funktionen TPM 2.0 i computerens processor.

TPM står for Trusted Platform Module-teknologi og er en hardware- og softwarebaseret Microsoft-løsning, der er en del af opstartsprocessen på en computer, og som beskytter data ved at forhindre nogen i at få adgang til lagrede de oplysninger. 

Udfordringen i forbindelse med Windows 11 er, at det ikke er alle computere, der har funktionen TPM 2.0 indbygget i processoren, hvilket er krævet for at kunne køre Windows 11.

ASUS tilbyder en løsning på TPM-problemet

Computerproducenten ASUS har som en af første af de store computerproducenter valgt at adressere problemet ved at udgive en opdatering, som skal implementere TPM 2.0. I praksis foregår det på den måde, at hvis du har en kompatibel ASUS PC eller bundkort fra ASUS, vil opdateringen foranledige, at din computers BIOS vil blive opdateret, sp TPM 2.0 er aktiveret.

Sådan opdaterer du din ASUS PC og ASUS bundkort

ASUS angiver to måder til at opdatere BIOS med aktivering af TPM 2.0, hvor den ene er hvor du selv opdaterer BIOS manuelt og den anden, er hvor du installere en opdatering, som klarer opgaven automatisk for dig.

Løsning nr. 1: Manuel opdatering af bundkort

Hvis du ejer en kompatibelt bundkort fra ASUS, så opdaterer du BIOS manuelt sådan her:
  1. Åbn BIOS ved at trykke på F2, når computeren starter
  2. Vælg kategorien "Platform Security Processor Settings"
  3. Klik på pilen udfor Disable og vælg Enable

Løsning nr. 2: Automatisk opdatering af bundkort

Hvis du ejer en kompatibelt bundkort fra ASUS, så opdaterer du BIOS automatisk sådan her:
  1. Gå ind på ASUS hjemmeside via dette link
  2. Hent opdateringen
  3. Download ZIP-filen
  4. Udpak ZIP-filen 
  5. Kør filen BIOSRenamer.exe
  6. Følg vejledingen på skærmen
Nu skulle din BIOS være aktiveret med TPM 2.0 på dit ASUS bundkort.

Sådan tjekker du om TPM 2.0 er blevet aktiveret

Om du har valgt at aktivere TPM 2.0 manuelt eller automatisk, så er det en god idé at tjekke at funktionen er aktiveret korrekt for, at se om din ASUS PC nu opfylder kravene til at køre Windows 11. Du kan tjekke, om din PC kan køre Windows 11 og herunder om TPM 2.0 er korrekt aktiverret ved hjælp af dette gratis testprogram, som vi anbefaler som det bedste værktøj til jobbet, så længe Tilstandskontrol for PC fra Microsoft ikke er tilgængelig.

Nyere Ældre