Microsoft, Windows 10 og Surface: Hvad kommer der til at ske i 2021!

 

Windows 10X kommer, Windows 10 opdateringer, Streaming Service lanceres og Ny Surface Pro og Surface Laptop ser dagens lys.

Vi kan se frem til et spændende år, da Microsoft har planlagt en lang række nye produkter og opdateringer, som vi her giver dig et overblik over.

Windows 10X

Microsoft har bag lukkede døre arbejdet på at kunne færdiggøre Windows 10X, som er er en letvægts og strømlinet udgave af Windows 10 til mindre bærbare med mellemklasse specifikationer og fleksible Laptops som 2-i-1 og foldbare enheder i flagskibsklassen.

Windows 10X skal ses som en direkte konkurrent til Chrome OS fra Google, og vi kan forvente af se de første enheder ramme butikkerne i foråret 2021.

Windows 10 opdateringer

Microsoft arbejder på to betydningsfulde opdateringer til Windows 10 i 2021: Windows 21H1 i foråret 2021 og Windows 21H2 i efteråret 2021. Opdateringen i foråret 2021 kommer til at indeholde nogle mindre justeringer i Windows 10, og kommer til at bygge fundamentet til den kommende store opdatering i efteråret 2021.

Måske Android Apps i Windows Store

Der er vedvarende rygter omkring, at Microsoft arbejder på at bringe understøttelse af Android Apps til Windows Store i løbet af 2021. Det skal understreges, at der her kun er tale om et rygte, men at kunne køre Android Apps på en Windows PC, vil så absolut byde på nye og spændende muligheder.

Windows 10 "Cloud PC" - App Streaming

Microsoft arbejder på at bringe en ny service til Windows 10 kaldet "Cloud PC" i 2021. I praksis er der tale om, at det bliver muligt at afvikle en version af Windows 10 i skyen og her installere Windows 10 Apps, som så kan streames til andre enheder.

"Cloud PC" vil gøre det muligt at afvikle selv tungere software på computere med mindre lagringskapacitet eller hardware uden at det skulle påvirke ydelsen på den lokale PC i nævneværdig grad.

Hvis du har installeret en App i "Cloud PC" vil den automatisk blive vist i Start Menuen i Windows 10, så den bliver let at tilgå fra din PC.

Surface Pro og Surface Laptop

Microsoft planlægger at præsentere ny Surface hardware i første halvdel af 2021 i form af opgraderede udgaver af Surface Pro og Surface Laptop med mere RAM og større processorer - dog uden de store ændringer af designet.

Den kommende Surface Pro "8" forventes at komme i januar måned med 11. generations processor fra Intel, 32GB RAM og med et mere kraftfuldt Iris Xe integreret grafikkort. Modellen skulle komme med LTE og WiFi-only udgaver.

Den kommende Surface Laptop "4" forventes at ramme butikkerne et par måneder senere med samme Intel processor og 32 GB RAM som Pro-modellen. Dertil kommer nye udgaver af AMD-chips Ryzen 5 og 7 i 15-tommer modellen. Rygterne vil vide, at Microsoft også arbejder på at kunne tilbyde AMD-chips i 13.5-modellen for første gang.

Surface Duo, Android Smartphone, fra Microsoft skulle også ramme butikkerne i de første måneder af 2021, og det kan du læse mere om i vores artikel her.

Nyere Ældre