Langsom opstart på min PC, hvad gør jeg?

 

Kan du nå at koge et æg, mens din PC starter op, så undgå at blive frustreret og brug vores tips, der sætter turbo på din Windows-computers opstart.

Windows starter hurtigt efter en nu installation, men tiden bliver opstarten langsommere og langsommere.

Du kan med vores tips forbedre opstartstiden på din PC, så den bliver hurtigere end i dag.

1. Optimer opstart

Joblisten, der er et systemværktøj i Windows, kan deaktivere autostart-programmer, så de fremadrettet ikke sløver opstarten på din PC. Du får adgang til Joblisten ved at trykke på ALT + CTRL + DELETE på tastaturet, I venstre side af menuen finder du et ikon, som ligner hastighedsmåler, kaldet Startapps, og den klipper du på med musen. På listen med Startapps vælger du den/de startapps, som du vil deaktivere ved at markere appen med musen og vælge deaktiver foroven i menuen.

2. Automatisk Windows-login

Det tager tid at starte Windows med en manuel adgangskode, så for at spare tid, kan du opsætte din Windows-PC til automatisk login uden kode. Det kræver en lille ændring i registreringsdatabasen. Tryk på WIN + R, skriv regedit og bekræft med OK. Gå til nøglen: Hkey_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device og ændre værdien DevicePasswordLessBuildVersion til 0. Start derefter via WIN + R og under Netplwiz fjern fluebenet foran Brugere skal indtaste brugernavn og adgangskode og klikke på Anvend. Indtast derefter brugernavnet på din lokale standardkonto og den tilsvarende adgangskode to gange. Klik derefter på OK to gange, og Windows starter uden at bede om en adgangskode.

3. Deaktivering af Windows-opdateringer

Den automatiske Windows-opdatering er med til at sløve computerens hastighed, og kan deaktiveres for bedre hastighed. Regelmæssige opdateringer er afgørende for systemsikkerheden på din  PC, og især store og omfattende opdateringer kan forsinke Windows-opstart i minutter og kræver ofte flere genstarter. For at deaktivere Windows-opdateringer i Windows 10 og Windows 11, skal du følge disse trin:
  1. Gå til "Indstillinger" ved at trykke på Start-knappen og derefter vælg "Indstillinger" i menuen.
  2. Vælg "System" og derefter "Windows Update" i venstre menu.
  3. Klik på "Indstillinger for Windows Update" ved at vælge "Windows Update" i højre menu.
  4. Klik på "Pause for Windows Update" for at deaktivere automatiske opdateringer. 
Dette betyder, at Windows Update vil ikke installere nye opdateringer automatisk, men du kan stadig manuelt aktivere og installere opdateringer ved at vende tilbage til "Indstillinger for Windows Update" og derefter vælge "Nyeste opdateringer".

4. Hurtigere opstart med SSD

En SSD (Solid State Drive) er en hurtigere og mere pålidelig harddisk, der lagrer data på flash, hvor en traditionel mekanisk harddisk lagrer data på plader. Der er flere fordele ved at vælge en SSD på din PC. Den største fordel er den hurtigere indlæsningshastighed af Windows under opstart af computeren, som kan betyde en rigtig stor reduktion af opstartshastigheden for en PC. En SSD bruger også mindre strøm end en HDD, hvilket kan bidrage til at reducere energiforbruget og forbedre batterilivet i bærbare computere.
Nyere Ældre