Selvom din PC på papiret ikke opfylder Microsofts krav til at køre Windows 11, så kan du godt få Windows 11 på din gamle PC.

DENNE ARTIKEL ERSTATTES AF DENNE NYE OG OPDATEREDE VEJLEDNING: Sådan opgraderes en ikke-understøttet PC til Windows 11.

Der er mange gode grunde til at vælge Windows 11 til din PC herunder muligheden for at kunne køre Android apps. 

Desværre er der rigtig mange, som sidder tilbage med en træls smag i munden, efter at de har testet om deres PC kan køre Windows 11, og testprogrammet svarer negativt.

Der findes faktisk en løsning, som gør det muligt at installere den fulde version af Windows 11 på ikke-understøttede PC'er, selvom Microsoft ikke anbefaler det.

Vi viser dig her, hvordan du kan få en PC til at køre Windows 11, selvom den ikke opfylder alle minimumsystemkravene til en PC for at køre Windows 11. Ligesom du også med et nyt script til Windows 11 kan omgå kravet til TPM 2.0.

Microsofts officielle minimumsystemkrav til at køre Windows 11

Hvis du påtænker at opgradere til Windows 11, så skal din PC opfylde disse minimumsystemkrav, som Microsoft officielt har opsat.

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) + med minimum 2 kerner og en kompatibel 64-bit CPU eller System on a Chip (SoC)
  • Hukommelse: 4 GB RAM
  • Lagerplads: 64+ GB lagerenhed
  • Grafikkort: DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
  • Skærm: > 9" med HD-opløsning (720p)

Derudover skal din PC have indbygget funktionen TPM 2.0 i computerens processor. TPM står for Trusted Platform Module-teknologi og er en hardware- og softwarebaseret Microsoft-løsning, der er en del af opstartsprocessen på en computer, og som beskytter data ved at forhindre nogen i at få adgang til lagrede de oplysninger. 

Officielt understøttede processorer til at køre Windows 11

Officielt har Microsoft meldt ud, at Windows 11 understøtter nogle Intel 7.-generationschips samt 8.-generation og nyere, AMD Ryzen 2000-serien og nyere og Qualcomm Snapdragon 845-processorer og opefter.

Dette betyder i praksis, at hvis du bruger en PC med en CPU, der ikke er med på listen, vil du ikke være berettiget til en officiel Windows 11-opgradering, når den begynder at rulle ud til efteråret.

Manuel installering af Windows 11 er løsningen

Hvis du ejer en PC, som ikke har en processor, som er på listen fra Microsoft over de officielt understøttede processorer, så betyder det heldigvis ikke, at du ikke kan få Windows 11, hvis du virkelig vil have det. 

Løsningen hedder en manuel installation af Windows 11 på din PC ved hjælp af Media Creation Tool og en officiel ISO-fil med Windows 11, så du kan installere Windows 11 med et USB-drev på din PC, og dermed undgå den automatiske opdateringsfunktion på din computer, hvorved du bypasser kravene til processorer, og dermed får Windows 11 til at køre alligevel.

Microsoft har selv bekræftet muligheden for, at brugere manuelt kan udføre en opgradering ved hjælp af offline medier med Media Creation og en ISO-fil på computere med CPU'er, der ikke er med på den officielle liste over understøttede processorer.

Krav der tjekkes ved manuel installation af Windows 11

De eneste krav, der kontrolleres under en manuel opgradering eller installation af Windows 11 er, om din PC har TPM 1.2 aktiveret, minimum 64 GB lagerplads, 4 GB RAM og en dual-core processor.

Sådan opretter du en ISO-fil til Windows 11

For at lave en manuel installation af Windows 11 på din PC, som ikke opfylder alle minimums systemkravene til at afvikle Windows 11, skal du oprette et bootable installationsmedie i form af et USB-drev med en ISO-fil med Windows 11-installationen, og husk at du også skal have en original Windows 11-licensnøgle for at kunne oprette et installationsmedie.

Du opretter en ISO-fil til Windows 11 ved at følge denne vejledning:
  1. På siden til download af Windows 11 på Microsofts hjemmeside (tilgængelig fra efteråret 2021) skal du hente værktøjet til oprettelse af medier ved at vælge Download værktøjet nu og derefter køre værktøjet
  2. I værktøjet skal du vælge Opret installationsmedier (USB-flashdrev, dvd- eller ISO) til en anden pc > Næste
  3. Vælg det sprog, den arkitektur og den udgave af Windows 11, du skal bruge, og vælg Næste
  4. Vælg ISO-fil > Næste, hvorefter værktøjet opretter din ISO-fil for dig
Nu er du klar til at installere Windows 11 manuelt på din PC, og det gør du ved at isætte USB-drevet i din PC og køre installationsfilen med Windows 11.

Hele processen kommer til at fungere, som vi kender det fra Windows 10, som du kan se via disse links til Microsofts hjemmeside. Link 1 og Link 2

Hvis du ikke har held med denne metode til at installere Windows 11 på en gammel PC, så prøv vores nye Windows 11 Hack til at få Windows 11 på en ikke-understøttet PC.

Viser det sig at, din PC ikke kan køre Windows 11, så prøv det her alternativ til Windows 11, eller vores Windows 11 Hack til at få 11 på en ikke-understøttet PC.

Anbefaling fra Microsoft

Microsoft anbefaler, at du opgraderer til en kompatibel Windows 11-PC, der opfylder alle 
minimumsystemkrav, for at opnå den allerbedste oplevelse med styresystemet.

Alternativet kan være Windows 11 Light (09-02-2023)

Vil du have Windows 11 på en PC, der ikke opfylder minimumsystemkravene fra Microsoft til at køre Windows 11? Så kan svaret en Windows 11 Lite udgave i form af Tiny11.

Minimumsystemkrav til Tiny11

Hardwarekravene til at køre Tiny11, der er en Windows 11 Lite-udgave, er ikke store og ligger på 2GB hukommelse og 8GB ledig diskplads på harddisken (20GB er kravet til den fulde version af Windows 11).

Sådan får du adgang til Tiny11

Du får adgang til Tiny11 via dette direkte link, hvor du finder et ISO-image af Tiny11, som du kan hente og installere gratis på din PC.