Windows 8.1 dør snart - forbered din PC!

 


Microsoft vil dræbe Windows 8.1-support den 10. januar 2023, så det er nu, du skal forberede dig og din PC på et nyt styresystem.

Længe leve Windows 8.1! Men, nu er det snart forbi, da supporten til Windows 8.1 ophører den 10. januar.

Hvad betyder ophør af support?

Indtil 10. januar vil Microsoft tilbyde sikkerhedsrettelser og andre rettelser til eventuelle sikkerhedsproblemer, som måtte dukke op. Hvis der dukker nogen udnyttelse eller malware op efter denne dato, så bliver du afhængig af et godt antivirusprogram, da Microsoft ikke udsteder flere programrettelser efter den 10. januar, og ja din PC vil så absolut være i fare.

Sådan opgraderer du fra Windows 8.1

De fleste Windows 8.1- eller Windows 8-computere opfylder ikke hardwarekravene til opgradering til Windows 11, så gode råd kan være dyre, eller er de? Du kan vælge at købe en Windows 11-PC, og her kan du læse om, 5 fede ting du kan bruge en gammel PC til

Du kan alternativt vælge at spare de penge, og opgrader til Windows 10, som blot kræver at du smider et par hundrede kroner efter en original Windows 10-licens. Du kan jo også starte ud med at undersøge om du stadigvæk kan opgradere gratis til Windows 10.

Hvis du lykkes med at opgradere din PC til Windows 10, så fortsætter Microsoft med at understøtte Windows 10 indtil 14. oktober 2025.

Hvis du ikke lykkes med at opgradere din Windows 8.1-PC til Windows 10, så prøv at tage et kig på dette gratis alternativ til Windows 11, som din PC burde kunne trække.

Sådan udfører du en opgradering til Windows 10

Den langsommelige metode til at opdatere en PC med Windows 8 til Windows 10 er at benytte Windows Update, og opdaterer din med alle de opdateringer, der findes lige nu til Windows 8.1. Efter du har gjort det, så kører du en Windows Update igen, så skulle din PC gerne finde en kopi af Windows 10, hvis du kan installere den gratis.

Ellers vil vi anbefale, at du downloader og installerer Windows Opdateringsassistent på din PC, hvorefter du åbner værktøjet, og lader det opdatere din PC automatisk til Windows 10, hvis det ikke er gratis, så bliver du bedt om at indtaste en original Windows 10-licensnøgle.

Vi har udarbejdet en særskilt vejledning i, hvordan du skifter fra Windows 7 til Windows 10 på en særdeles enkel måde, den gælder også, når du vil skifte opgradere fra Windows 8.1 til Windows 10.

Nyere Ældre