Opdater gratis til Windows 10

 

Det er stadigvæk muligt at opgradere til Windows 10 gratis i 2021 - se mere om hvordan du gør her.

Microsoft har droppet opdateringer af Windows 7 og Windows 8.1, hvilket gør disse versioner usikre, og gør det nærliggende at opdatere den gamle Windows PC til Windows 10. 

Det er faktisk nemt og gratis at opgradere til Windows 10

Hvis du vil opdatere din computer til Windows 10 og tjekke om den opfylder betingelserne til at kunne styresystemet, så er det faktisk en nem og gratis proces, som er lige til at gå til. Visse computere med ARM-processorer kan ikke opgraderes til Windows 10 - hvorfor vides ikke.

En tidskrævende men automatisk proces

Der er tale om en automatisk proces at opdatere til Windows 10, da du blot skal hente et lille stykke software på Microsofts hjemmeside, som så klarer jobbet for dig.

Når det så er sagt, kan processen tage alt fra 1 time til 24 timer, så det er vigtigt, at du lige væbner dig med tålmodighed, og ikke afbryder computeren mens den er ved at opdatere. Når computeren er færdig med at opdatere til Windows 10, så får du besked, men inden da skal der ske adskillige genstarter og installationer.

Slutproduktet vil typisk være, at du vil opleve, at din computer vil blive hurtigere efter, at du har installeret Windows 10.

Windows 10-opdateringsassistent

Det lille stykke software, som du skal bruge til til at opgradere til Windows 10 hedder "Windows 10-opdateringsassistent", da du også kan benytte programmet til at opdatere en gammel Windows 10-installation til den nyeste.


Sådan opdaterer du gratis til Windows 10

Først skal du hente programmet Windows 10-opdateringsassistent, og det gør du på Microsofts hjemmeside via dette link.

Når du har hentet programmet, så installerer du programmet på din computer ved at vælge "Kør". 

Efter det er sket, så vil programmet ligge som en genvej på dit skrivebord som "Windows 10-opdateringsassistent".

Nu dobbeltklikker du så på programmet ikon på skrivebordet, hvorefter hele processen starter af sig selv, og det vil være et par gange, hvor du lige skal bekræfte nogle oplysninger, og en enkelt gang manuelt sige ja til en gensart af computeren. Hvis du ikke gør det, så sker gentarten alligevel automatisk efter 30 minutter. Men, for at speede processen op, så bekræft lige manuelt.

Efter du har opdateret til Windows 10

Når processen er afsluttet og din PC er opdateret til Windows 10, og du er tilfreds med resultatet, så kan du med fordel slette den tidligere version af Windows for at frigøre plads på harddisken. Se vores vejledning til hvordan du gør det her!  Du også teste om din PC kan køre Windows 11 her.

Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, så læs: Har du Windows-problemer efter en opdatering.

Nyere Ældre