5 fede ting du kan bruge en gammel bærbar til!

 


Købt en ny bærbar? Så behøver du ikke smide den gamle til genbrug. Se hvad du kan gøre med den her.

Har du netop købt en ny bærbar, så spekulerer du sikkert på, hvad du skal stille op med den gamle bærbar. 

Der findes faktisk en masse nyttige formål, som du stadigvæk kan benytte en gammel bærbar til, selvom den måske ikke har den nyeste hardware eller måske er en lille smule i stykker.

1. Lav en gammel bærbar om til en Chromebook

Selvom din gamle bærbar ikke kan opdateres til den nyeste udgave af Windows, så betyder ikke nødvendigvis, at den er klar til at blive skrottet. Du kan nemlig omdanne til en fuld funktionsdygtig Chromebook ved at installere Chrome OS fra Google på computeren. Fordelen ved Chrome OS er at det ikke kræver ret meget af hardwaren for at køre. Til formålet kan du benytte CloudReady Chromium OS, og du finder en vejledning her.

2. Lav en gammel bærbar om til streaming

Hvis du er glad for streaming på din fladskærm, så vil du med fordel kunne bruge din gamle bærbar til streaming. Det faktisk ikke det helt store, og så slipper du for at skulle smide kassen efter et Apple TV. Du tilslutter din gamle bærbar til fladskærmen via HDMI eller VGA, hvorefter du tænder for computeren og fladskærm og logger ind på din favorit streamingtjeneste. Husk at du opnår det bedste resultat ved at benytte en kablet internetforbindelse.

3. Lav en gammel bærbar om til en NAS

Mangler du plads på harddisken, og gider du ikke smide pengene efter en Cloud-løsning for at få flere gigabytes, så kan du med fordel lave din gamle bærbar om til en NAS, som i praksis fungerer som en netværksharddisk. Omdannelse af  din bærbar til en NAS kræver udover en god internetforbindelse, hvor du kan computeren til, et stykke NAS-software, som du gratis kan hente på nettet. Til formålet anbefaler vi TrueNAS Core, der er Open Source og samtidig et rigtig godt program til formålet.

4. Lav en gammel bærbar om til en Minecraft-server

Hvis du gerne vil have styr på, hvem ungerne spille Minecraft sammen med, så kan du lave din gamle bærbar om til en Minecraft-server, så du kan kontrollere, hvem der får adgang til spillet. Du får et sikkert spilmiljø, og de fleste gamle bærbare vil kunne benyttes som Minecraft-server, da det ikke stiller særlige store krav til hardwaren. Se hvordan du omdanner din gamle bærbar til en Minecraft-server her.


4. Lav en gammel bærbar om til en retro gaming PC

Er du eller dine børn glade for at spille, så kan du vælge at lave din gamle bærbar om til en spillemaskine, som kan spille gamle retro spil. Der kræver ikke det store af hardwaren, og du og ungerne er garanteret timevis af sjov og underholdning. For at komme i gang skal du have adgang til spil, der kan både spilles online eller uden brug af internet forbindelse. Du kan spille retro spil online her. Og du har mulighed for at hente gratis retro spil til din gamle bærbar via en masse hjemmsider, vhis hvis du laver en søgning på google.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol