Sådan installerer du Windows 11 på en Mac

 

Vi viser dig, hvordan du får en fuld og funktionel udgave af Windows 11 til at køre på din Mac og MacBook.

Nu sidder du sikker og tænker hvorfor! Vi sidder og tænker, hvorfor ikke! 

Der kan være flere grunde til at installere Windows 11 på en Mac og en MacBook. Eksempelvis findes mange dedikerede programmer, der kun fungerer på en Windows-computer, som vil nyttige også at kunne benytte på en Mac og MacBook.

Vi guider dig til, hvordan du installerer Windows 11 på en Mac og MacBook, som jo naturligt er født til at køre macOS.

Minimumsystemkrav for at køre Windows 11

Disse minimumsspecifikationer skal din Mac og MacBook opfylde for kunne køre Windows 11. 

 • Processor: 1 gigahertz (GHz) + med minimum 2 kerner og en kompatibel 64-bit CPU eller System on a Chip (SoC)
 • Hukommelse: 4 GB RAM
 • Lagerplads: 64+ GB lagerenhed
 • Grafikkort: DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
 • Skærm: > 9" med HD-opløsning (720p)

Du skal samtidig være indehaver af en original licens af Windows 11 eller alternativt en ISO-fil med Windows 11, som du kan finde flere steder.

Hvis du allerede har en Mac med Windows

Hvis du allerede har installeret Windows 10 på din Mac, så kan du automatisk teste om din Mac opfylder betingelserne til at køre Windows 11 ved at bruge appen Tilstandskontrol for PC, og hvis den gør det og du allerede har en Windows 10 licens, så kan du gratis opdatere din Mac eller MacBook til Windows 11.

MacBook og Mac der opfylder kravene til at køre Windows 11

Udover Mac og MacBook med M1 processoren, så skulle disse Mac-modeller opfylde systemkravene til at kunne køre Windows 11.

 • MacBook (Retina, 12-inch, 2017)
 • MacBook Air (13-inch, 2017)
 • MacBook Pro (15-inch, 2016)
 • MacBook Pro (13-inch, 2016, Four Thunderbolt 3 ports)
 • MacBook Pro (13-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 ports)
 • Mac mini (2018)
 • iMac Pro (2017)
 • iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
 • iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017)
 • iMac (21.5-inch, 2017)
 • Mac Pro (2019)

Få Windows 11 på Mac og MacBook med Intel processor

Det er bedste måde at installere Windows 11 på Intel MacBooks er ved hjælp af VirtualBox Oracle, som du kan hente gratis her.

VirtualBox til Mac installeres som et virtuelt miljø på en Mac, hvor softwaren simulerer en Windows computer. Når programmet er installeret og opstartet, så skal brugeren installere en Windows 11 licens på samme måde, som når der skal installeres Windows 11 på en formateret computer.

Når VirtualBox og Windows 11 er installeret på en Mac eller MacBook, så starter brugeren først VirtualBox op og herefter Windows 11. Så er maskinen i praksis omdannet til en Windows-computer, hvor der kan installeres alle de spil, programmer og udviklerværktøjer til Windows 11, som brugeren ønsker at køre.

Er du mere til en betalt løsning, så skulle Parallels ifølge PCmag.com arbejde på en betalt løsning, hvor det også er muligt at installere og afvikle Windows 11 på Mac og MacBook.

Få Windows 11 på Mac og MacBook med M1-processor

Hvis du har Mac eller MacBook med Apples nyeste M1-processor, så anbefaler vi dig at benytte den gratis app kaldet UTM til installation af Windows 11 på din M1 Mac-computer, som du kan hente gratis her.

UTM til Mac installeres som et virtuelt miljø på en Mac, hvor softwaren simulerer en Windows computer på samme måde som beskrevet med VirtualBox til Mac, og virker i praksis på samme måde.

For at komme i gang med at installere UTM og Windows 10 på din Mac og MacBook, så henviser vi dig til denne artikel på Fossbytes, som giver en udførlig beskrivelse i, hvordan du installerer den Virtuelle Maskine UTM på din Mac, og efterfølgende installerer Windows 11 på din Mac og MacBook.

Artiklen er på engelsk, men du kan oversætte teksten med Google Translate i din browser eller ved at bruge den indbyggede knap i Safari til at oversætte med eller ved at højreklikke med musen på teksten i Microsoft Edge og vælge "Oversæt til dansk".

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre