De bedste alternativer til Windows 11


Det kræver en del af en PC at køre Windows 11. Se vores liste med alternative styresystemer, når din PC er for gammel til Windows 11.

Windows 11 har snart hele 2 år på bagen, og alligevel har mange stadigvæk ikke installeret den nyeste udgave af Microsoft Windows.

Markedsandelen for Windows 11 stiger støt, men en forhindring for adopteringen af Windows 11 er de skrappe hardwarekrav.

Skal du skrotte din PC, når den ikke kan køre Windows 11?

Du behøver ikke nødvendigvis skrotte din gamle PC til fordel for en ny, hvis den ikke kan afvikle Windows 11. Du du kan vælge at installere Windows 11 på den alligevel ved hjælp af vores vejledning eller endnu bedre, så kan du installere et helt nyt styresystem, og det kommer vi med forslag til her.

Alternativ nr. 1 til Windows 11: Tiny 11

Tiny11

Tiny11 er skabt af en uafhængig udvikler NTDev, som ikke har nogen tilknytning til Microsoft. Der er basalt tale om en gratis, nedskaleret og uautoriseret udgave af Windows 11, dog ikke ulovlig udgave. Brugerfladen ligner grafisk Windows 11 med Startmenu, Skrivebord og Proceslinie.

Systemkrav til at køre Tiny11

Tiny11 kræver en PC med 2GB RAM og 8GB ledig plads på harddisken for at kunne køre optimalt.

Download og installation af Tiny11

For at downloade og installere Tiny11, skal du benytte dette direkte link til udviklerens side på GitHub.

Alternativ nr. 2 til Windows 11: Zorin OS

Zorin OS

Zorin OS er bygget på omkring en Linux kerne og brugerfladen mindre om en mellemting mellem Windows 11 og macOS Ventura. Det gratis Linux-baserede operativsystem er i stand til at køre mange af de mest populære Windows 11-apps, og de apps som mangler, kan du typisk finde i det store udbud af Apps og spil til Linux, som Zorin OS Lite også understøtter.

Systemkrav til at køre Zorin OS

Zorin OS kræver en PC med 2GB RAM og 10GB ledig plads på harddisken for at kunne køre optimalt.

Download og installation af Zorin OS

For at downloade og installere Zorin OS, skal du benytte dette direkte link til udviklerens hjemmeside.

Alternativ nr. 3 til Windows 11: Chrome OS Flex

Chrome OS Flex

Chome OS Flex er et skybaseret operativsystem baseret på Linux, og det er udviklet og tilbydes af Google. Chrome OS Flex er en light udgave af Chrome OS, som vi kender fra de populære Chromebooks. Opbygningen med menuer og start er den samme og eneste forskel er, at det ikke er muligt at køre Android-apps i Flex-udgaven.

Systemkrav til at køre Chrome OS Flex

Chrome OS Flex kræver en PC med 4GB RAM og 16GB ledig plads på harddisken for at kunne køre optimalt.

Download og installation af Chrome OS Flex

For at downloade og installere Chrome OS Flex, skal du benytte dette direkte link til udviklerens hjemmeside.

Hvilket er så det bedste alternativ til Windows 11?

Efter vores mening så er Zorin OS det bedste alternative operativsystem til Windows 11, da du her får den mest komplette brugeroplevelse. Brugerfladen et let at navigere rundt i, og det er ganske ubesværligt at tilpasse systemet efter dine egne behov. Zorin OS er sikkert at bruge, da de ikke er specielt sårbart overfor virus og malware. En anden af fordelene ved Zorin OS er, at det er kompatibelt med de fleste programmer og filformater, der bruges på andre operativsystemer som Windows og macOS. Endelig er Zorin OS kendt for at være stabilt og pålideligt, og skulle der opstå problemer, så er hjælpen lige ved hånden med en aktiv brugergruppe og et forum, hvor brugere kan få hjælp og stille spørgsmål.
Nyere Ældre