Smart Windows 11-genvej der letter dit arbejde max


Genial tastaturgenvej i Windows kan spare dig for rigtig meget klapren på computertasterne.

Drømmer du også nogle gange om at have din egen sekretær, der kan tage diktat, når du skal skrive en længere tekst? Dit ønske kan næsten gå i opfyldelse, hvis du bruger denne smarte tastaturgenvej, der både virker, hvis du bruger Windows 10 og Windows 11 på din computer.

Vil du prøve kræfter med flere genveje, som kan være med til at spare tid for dig i en presset hverdag, kan du med fordel kigge lidt nærmere på 11 hurtige tastaturgenveje til Windows 11.

Spar tid og tastetryk

Der er mulighed for, at du kan spare både tid og rigtig mange tastetryk, når du skal udføre dine daglige opgaver på din computer, hvis du blot kan diktere en hel tekst i stedet for at du selv skal skrive den. Heldigvis kan du få hjælp af din computer, hvis du kører enten Windows 10 eller Windows 11. For her er der nemlig indbygget en praktisk tastaturgenvej, der kan bruges til at løse lige netop denne opgave.

Dikter teksten til Windows

Vil du gerne prøve løsningen med blot at dikterer teksten højt i stedet for at skulle skrive den ned, skal du blot trykke tasterne Windows-tast + H ned på samme tid. Det er nemlig genvejen til at aktivere startprogrammet for stemmeinput, når du står på det sted, hvor du gerne vil have din computer til at skrive teksten. 

Herefter er det blot at begynde med at tale. Så vil Windows sørge for, at dine ord bliver omsat til tekst på skærmen.

Det er dog en forudsætning, at du har en mikrofon tilsluttet din computer. For ellers kan Windows ikke høre, hvad du dikterer til den. Hvis du vil vælge en bestemt mikrofon, kan du gøre dette ved at klikke på det lille  tandhjulssymbol, som du finder i venstre side. Når du klikker her, kommer du nemlig ind i taleværktøjets indstillinger. Udover at kunne vælge mikrofon, er det også her, du kan aktivere automatisk tegnsætning, hvis du ikke selv ønsker at diktere tegnsætningstegn højt sammen med selve teksten.

Men pas på, for det kan være ganske vanedannende at få din computer til at skrive teksten for dig. 
Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol