Chromebook eller Windows-bærbar: Hvilken skal du købe?

 

Hvem skal købe en Windows bærbar-computer, og hvem skal købe en Chromebook? Det giver vi vores bud på her.

Skal jeg købe en Chromebook eller en Windows-bærbar computer? Det er et rigtig godt spørgsmål, som danskere sikkert stiler sig, når de står overfor at skulle købe en ny bærbar computer.

Begge typer kan surfe på nettet og køre apps, om det er i skolen eller på jobbet, men en der er nogle klare forskelle mellem begge platforme med fordele for hver. 

Vi sammenligner her Chromebook med Windows-bærbar, så du bliver bedre klædt på til dit næste computerkøb.

Hvad er en Chromebook?

En Chromebook er udstyret med det lette Google Chrome OS, der bruger Chrome-webbrowseren som omdrejningspunkt. Stort set alt foregår online i Chrome-browseren eller via skyen, hvilket er med til at  forbedre systemets hastighed og effektivitet. En Chromebook er bygget at bruge webbaserede programmer i stedet for normale apps, som der indlæses lokalt fra harddisken. En fordel ved benytte webbaserede apps er, at de typisk reducerer kravene til RAM-hukommelsen og størrelsen på harddisken, så en Chromebook typisk kan købes ret billigt.

Hvilke fordele er der ved at vælge en Chromebook?

Her oplister vi fordelene ved at vælge en Chromebook:

  • Konkurrencedygtig priser
  • Ingen løbende behov for hardware-opgraderinger
  • Bruget lidt strøm og har med længere batteritid
  • Hurtige opstartstider
  • Skræddersyet til Google Drev og Chrome brugere

Hvem skal købe en Chromebook?

En Chromebook er en enkel bærbar typisk til en ret lav startpris, hvor enheden er velegnet til studerende, hvis uddannelsesstedet har styr på privatlivspolitikkerne, som Datatilsynet foreskriver. En Chromebook er også velegnet til dig privat, der i forvejen har en Android-mobil og er storforbruger af Google Drev andre af Google Produkter på grund af den tætte integration mellem Android og Chrome OS.

Hvad er en Windows-bærbar?

En Windows bærbar-computer har typisk kraftigere hardware herunder RAM, harddisk, CPU og grafikkort, da det kræver mere at køre apps direkte fra det lokale lager, da disse kan mere og derfor skal bruge flere kræfter. Selve styresystemet på en moderne bærbar computer er Windows 11, som har en rigtig flot og velfungerende brugerflade. Programmer, apps og spil afvikles lokalt fra harddisken og ikke i en browser eller via skyen.

Hvilke fordele er der ved at vælge en Windows-bærbar?

Her oplister vi fordelene ved at vælge en Windows-bærbar:

  • Kraftig ydeevne
  • Mere plads til opbevaring
  • Vælg din egen browser
  • Vælg dine egene programmer 
  • Kan køre store programmer og spil

Hvem skal købe en Windows-bærbar?

Streamere, gamere, familier og fagfolk er dem, der som udgangspunkt bør købe en Windows-bærbar, da disse personer typisk har behov for større rå computerkraft og for at kunne køre krævende programmer og spil lokalt på harddisken.

Andre mulige alternativer til Chromebook og Windows-bærbare

Du behøver ikke nødvendigvis vælge en bærbar computer med Chrome OS eller Windows, da du også kan vælge en bærbar med macOS fra Apple eller Linux, og du kan læse meget mere om forskellene på de enkelte styresystemer her.

Nyere Ældre