Opgradering: Support af disse Windows-versioner stopper på Steam

 

PC-gamere tvunget til at opgradere, da Valve stopper understøttelsen af Windows 7, Windows 8, og Windows 8.1 på Steam.

Spiller du stadigvæk computerspil på din gamle trofaste PC med Windows 7, Windows 8, eller Windows 8.1, så er det snart slut med at gøre det via spiltjenesten Steam, som lukker og slukker for supporten til de omtalte Windows-versioner.

Udmeldingen kommer fra Valve ganske kort efter, at Fortnite dropper Windows 7 og 8 supporten.

Hvornår stopper supporten af de gamle Windows-versioner på Steam?

Valve, der ejer Steam, der er verdens mest populære PC gaming platform, opfordrer sine brugere på Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1 til at opgradere til Windows 10 eller 11 for at kunne fortsætte med at efter tjenesten efter 1. januar 2024.

Supporten af Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1 lukker og slukker altså den 1. januar 2024.

Hvordan er du stillet på Steam efter denne dato?

Kort og godt, så kan du efter den 1. januar 2024 ikke mere benytte Steam, hvis du har en PC med Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Du er nødsaget til at opgradere din PC til Windows 10, Windows 11 eller installere Linux på den for at fortsætte med at benytte Steam til at spille på.

Hvordan opgraderer du din PC til en nyere version af Windows?

Har du en ældre PC, så opfylder den nok ikke de strenge krav til at køre Windows 11, så går efter at opgradere til Windows 10.

Hvis din PC opfylder kravene til at køre Windows 10, så anbefaler vi, at du skifter fra Windows 7 til Windows 10. Når du har en version af Windows 7 på din PC, så skal du huske på, at du ikke kan opgradere direkte til Windows 10 - først skal du opgradere din PC til Windows 8.1, hvorefter du kan opgradere til Windows 10.

Har du en PC med Windows 8 installeret, så skal du først opgradere til Windows 8.1, og det gør du bedst under Windows Update. Herefter er du klar til gratis at opgradere din PC til Windows 10

Hvis din PC ikke kan opgraderes til Windows 10?

Hvis din PC ikke kan opgraderes på tilfredsstillende vis med Windows 10, så anbefaler vi, at du investerer i en ny gamer PC, der opfylder kravene til at køre Windows 11. 

Men kniber det lidt med mønt på kistebunden, så kan du gratis opgradere til Ubuntu Linux, og teste om det er en tilfredsstillende løsning for dig, da Steam også understøtter Linux.

Ulempen ved denne løsning kan være at du bliver tvunget til at skulle genanskaffe alle dine computerspil, hvis de ikke understøtter Linux. Det kan godt vise sig at blive en dyr løsning i den sidste ende fremfor at investere i en ny Windows-PC til gaming.

Nyere Ældre