Problemer med at opgradere fra Windows 8 til Windows 10! Så mangler du nok dette trin.

 

Det er gratis for alle med Windows 7 og Windows 8 at opgradere til Windows 10. Til trods for det, så oplever mange, at de ikke kan opgradere deres Windows 8-installation. Se hvordan problemet kan løses her.

Microsoft har droppet opdateringer af Windows 7 og Windows 8.1, hvilket gør disse versioner usikre, og gør det nærliggende at opdatere den gamle Windows PC til Windows 10. 

Det er i praksis supernemt at opgradere en gammel Windows-installation til Windows 10 ved at vælge Windows 10-opdateringsassistent til at udføre opgaven automatisk.

Mange oplever, at de ikke kan opdatere deres maskine med Windows 8 til Windows 10, selvom maskinen opfylder de tekniske krav og benytte Windows 10-opdateringsassistet til at udføre opgaven.

I praksis går opdateringen i gang og kommer tæt på en færdig Windows 10-installation, hvorefter hele processen af en eller anden grund annulleres.

Det er en super frustrerende oplevelse, især hvis du ikke kan finde årsagen til problemet, men vi giver dig løsningen her.

Windows 10-system krav

Først skal du sikre dig, at din maskine opfylder Windows 10-systemkravene fra Microsoft, som er som følger.

  • Processor: Processor på 1 GHz (gigahertz) eller hurtigere eller SoC
  • RAM: 1 GB (Gigabyte) til 32-bit eller 2 GB for 64-bit
  • Harddiskplads:16 GB til 32-bit-operativsystem eller 20 GB til 64-bit-operativsystem
  • Grafikkort: DirectX 9 eller nyere med WDDM 1.0-driverSkærm: 800 x 600
Når du har sikret dig, at din computer opfylder systemkravene til at afvikle Windows 10, så er du klar til næste trin i processen.

Ekstra trin for at opgradere fra Windows 8 til Windows 10

Ni ud af ti gange så skyldes problemet med at opgradere fra Windows 8 til Windows 10 en ganske simpel forklaring.

"Før du kan opgradere Windows 8 til Windows 10, skal du først opgradere til Windows 8.1"

For at fuldføre opgraderingen fra Windows 8 til Windows 10, skal du gennemføre trinnet, hvor du først opdaterer din Windows 8-installation til Windows 8.1, hvorefter en automatisk opgradering fra Windows 8.1 til Windows 10 kan gennemføres med Windows 10-opdateringsassistent.

Det virker lidt mærkeligt, men Windows 10 kan simpelthen ikke finde ud af at opdatere fra Windows 8 til Windows 10 uden, at du først har gennemført trinnet og opgraderet først til Windows 8.1.

Sådan opgraderer du Windows 8 til Windows 8.1

Det er en lidt mere kedsommelig og langsom proces at opdatere til Windows 8.1, da du slavisk er nødt til manuelt at gennemføre alle opdateringerne af din Windows 8-PC manuelt. Et stykke hen i processen bliver du tilbudt, at opdatere til Windows 8.1, og det siger du til ja til og gør.

Hvis du oplever problemer i processen, så opdater din PC så langt du kan i Windows 8, og prøv at sæg efter opdateringsfilen til Windows 8.1 på nettet, og installer den manuelt.

Herefter er din Windows PC klar til at blive opgraderet fra Windows 8.1 til Windows 10.

Sådan opgraderer du Windows 8.1 til Windows 10

Det er faktisk en ganske simpel og ikke specielt tidskrævende proces, at opgradere til Windows 10, hvilket du kan gøre ved at følge vores trin-for-trin vejledning.

Hvis din computer stadigvæk ikke virker med Windows 10, så er det måske på tide at udskifte din gamle PC med en ny model.

Nyere Ældre