Sådan deaktiverer du Slumretilstand i Windows 11

 


Slumretilstand er god til at spare på batteriet, men det kan være irriterende, når din PC går på vågeblus, når der sker noget vigtigt i baggrunden.

Din PC går automatisk i Slumretilstand, når du ikke har brugt den i en periode, hvilket er en rigtig god feature i Windows 11, da det er med til at spare på batteriet og forlænge dets levetid.

Er du nu i gang med at lave en installation eller opdatering af din PC, så kan det være irriterende, hvis din PC automatisk går i dvale, da det mange ikke er hensigtsmæssigt at skulle vække din PC fra Slumretilstanden igen.

Heldigvis har du selv mulighed for at påvirke og bestemme, hvornår din PC skal gå i dvale med den indbyggede Slumretilstandsfunktion i Windows 11.

Hvad er Slumretilstand og hvordan virker det?

Slumretilstand er en indbygget feature i Windows 11, hvor som er en systemfunktion, hvor det er muligt for dig som bruger at opsætter en lang række individuelle parametre for, hvornår du ønsker at din PC skal gå i dvale efter x-antal minutter. Der arbejdes med to typer Slumretilstand, hvor nummer 1 er når computeren er tilsluttet strøm, og nummer 2 er når computeren kører på batteri. Under disse to findes der en række individuelle brugerindstillinger.

Generelt så er Slumretilstand skabt til at passe på batteriet, så det på alle måder kan holde længst muligt og samtidig er der også den miljømæssige vinkel, hvor det handle at afsætte så lille et CO2-aftryk som muligt.

Hvordan slår jeg Slumretilstand fra i Windows 11?

Er du kommet frem til den rationelle konklusion, at du ønsker at frakoble Slumretilstand på din PC permanent eller i en midlertidig periode, så skal du gøre sådan her:
  1. Skriv "Slumretilstand" i Søgefeltet på Proceslinien
  2. Klik på Slumretilstand i søgeresultatet
  3. I højre menu finder du nu Tænd/sluk
  4. Under Skærm og slumretilstand kan du ud for de fire valgmuligheder deaktivere Slumretilstand ved at vælge Aldrig fra listerne i højre side
Har du fulgt vores lille guide til at slå Slumretilstand fra i Windows 11 på din PC, så vil din PC ikke mere gå i dvale, og vi anbefaler, at du lige afslutter med en genstart af din PC.

Får du på et tidspunkt behov for at aktivere Slumretilstand på din Windows 11-PC, så gentager du ovenævnte punkter fra listen og vælger efter, hvor mange minutter eller timer, du ønsker at din PC skal gå automatisk i dvale.

Hvis du gerne vil have flere tips til Windows 11, kan du med fordel læse vores liste med 15 nyttige brugertips til Windows 11. Du kan også med fordel læse vores liste over 25 gode ting ved Windows 11.

Nyere Ældre