Så mange har skiftet til Windows 11

 


Windows 11 er gratis og har været tilgængelig i et lille års tid nu, men er dog fortsat lillebror til Windows 10 efter antallet af brugere.

Bare 15 procent af Windows-brugerne har opgraderet til Windows 11 globalt set, hvor tallet dog er en del større for Danmark, hvor væsentlig flere har valgt at skifte fra Windows 10 til Windows 11.

Strenge krav for at kunne køre Windows 11

Mange har klaget over de store krav til hardwaren for at kunne afvikle Windows 11 på en PC herunder TPM 2.0, og det kan selv sagt ikke undgås, at de høje krav er med til at forsinke udrulningen og dermed udbredelsen af Windows 11, da mange sikkert ikke har hverken penge eller lyst til at skulle investere i en helt ny PC, der opfylde minimumsystemkravene til at kunne afvikle Windows 11.

Windows 10 dominerer stadigvæk

Windows 10 benyttes fortsat af mere end 71 procent af brugerne i hele verden, og mere overraskende er det, at Windows 7 benyttes af omkring 10 procent af brugerne, da der faktisk er tale om et udgået styresystem, som ikke længere understøttes af Microsoft inklusiv Windows 8.1.

Windows 11 er mere udbredt i Danmark end resten af verden

Bare 15,4 procent af Windows-brugerne har helt præcist på globalt valgt at opgradere til den seneste version, hvor tallet for antallet af danske Windows 11-brugere dog er væsentligt højere. Herhjemme i Danmark ser tallene en hel del bedre ud for Microsoft, da Windows 11 bruges på 24 procent af alle Windows-maskinerne, hvor det tilsvarende tal er for Windows 10 er 73,4 procent.

Det største Windows system er altså Windows 10 i Danmark efterfulgt af Windows 11 og så endelig Windows 7/8.1 med omkring en lille procent.

Har Windows 10 en udløbsdato? 

Spørgsmålet som du sikkert sidder tilbage med, er hvornår du så skal skifte til Windows 11? Windows 10 har faktisk en udløbsdato, som hedder den 14. oktober 2025, hvor Microsoft stopper med at understøtte Windows 10 Home og Pro.

Hvad betyder det for dig med Windows 10?

Introduktionen af Windows 11 betyder, at Microsoft ændrer fokus fra det gamle Windows 10 til det nye Windows 11, således at Windows 10 kommer til at overgå til det, som hedder en funktionel udgave af Windows. Det betyder i praksis, at selvom Microsoft har lovet at blive ved med at understøtte Windows 10, så er det i fremtiden slut med opdateringer, der byder på nye funktioner og muligheder til Windows 10. Funktionel betyder hverken mere eller mindre, at du vil kunne benytte den nuværende udgave af Windows 10 Home og Pro, som de er, indtil udløbsdatoen den 14. oktober 2020, hvor du løbende vil modtage sikkerhedsopdateringer og funktionsrettelser - ikke mere men heller ikke mindre.

Hvornår bør du skifte til Windows 11?

Nu har vi selv brugt Windows 11 siden udgivelsen, hvor vi tidligere har berettet omkring vores oplevelser - både skidt og godt - i Anmeldelse: 5 mdr. med Windows 11. Efter vores mening bør du helt sikkert skifte, så hurtigt som muligt til Windows 11, da det er fremtiden, så du ikke går glip af nye og smarte funktioner til din Windows 11-maskine, og her cirka et år efter Windows 11-udgivelsen, så er de fleste børnesygdomme udryddet, så du burde få en stort set fejlfri oplevelse af Windows 11.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol