Microsoft stopper support af Windows 8.1

Bruger du stadigvæk Windows 8.1 på din PC? Så skal du snart til at overveje alternativer som Windows 11 til dit forældede styresystem.

Microsoft begynder snart at advare Windows 8.1-brugere om, at supporten snart ophører, og det kommer til at ske med advarsler i form af pop op-vinduer på skærmen, som brugeren dog kan afvise.

Microsoft begynde at altså advare de brugere, der stadig kører Windows 8.1, om at det operativsystem, de bruger, vil være ude af support på mindre end seks måneder.

Windows 8.1-support slutter i januar 2023

Microsoft anbefaler brugere, der stadig kører Windows 8.1 på computeren, at gå ud og købe en ny PC med Windows 11 forudinstalleret. 

Alternativt siger Microsoft, at brugerne kan foretage opgradering til Windows 10, hvor supporten dog udløber i 2025.

Teknisk set er det gratis at opgradere fra Windows 8.1 til Windows 10. hvis du har en original licensnøgle, og du kan bruge vores vejledning "Opdater gratis til Windows 10".

Oplever du problemer med at opgradere gratis fra Windows 8.1 til Windows 10, så kan du benytte denne vejledning.

Er din computer gammel og langsom?

Hvis din PC er gammel og langsom, så kan du med fordel købe en ny Windows 11-PC for, at du får den bedste oplevelse. Er den langsom med Windows 8.1, så bliver den absolut ikke hurtigere efter en opgradering til Windows 10.

Nyere Ældre