Er Windows 11 hurtigere end Windows 10?


Mange Windows 10-brugere spekulerer på, om Windows 11 virkelig er hurtigere end sin forgænger. Nysgerrig - find svaret her!

15 procent af Windows-brugerne har på globalt plan allerede opgraderet til Windows 11 globalt, hvor tallet for Danmark er væsentligt større, da hele 24 procent af alle Windows-maskinerne i Danmark på nuværende tidspunkt kører Windows 11.

Windows 11 er altså på fremmarch ikke mindst i Danmark, og det er der rigtig mange grunde til, hvor vi tidligere har givet 11 grunde til at vælge Windows 11.

Vores personlige erfaringer med Windows 11

Vi kan af egen erfaring kunnet konstatere, at Windows 11 bestemt føles hurtigere og glattere sammenlignet med Windows 10, hvilket du kan læse meget mere om i vores dybdegående test af Windows 11.

Kort sagt betyder en opdatering til Windows 11 en mere hurtig oplevelse, hvor apps indlæses hurtigere, og din PC vågner fra dvale med lethed. Windows 10 er hurtigt, men Windows 11 er altså bare den smule hurtigere.

Hvorfor er Windows 11 så hurtigere end Windows 10?

Windows 11 er altså hurtigere sammenlignet med Windows 10. Hvad skyldes det? Det forklarer vi for dig i det efterfølgende.

Apps indlæses sindssygt hurtigt i Windows 11

Når du klikker på et appikon, indlæses det med det samme. Windows 11 UI-grænsefladen er bestemt hurtigere end Windows 10's interface, og samtidig er Windows 11 fantastisk med hensyn til appstabilitet og hastighed, hvor der ikke findes mange rapporter om, at brugere der har problemer med apps eller programmer, der fryser eller går ned, eller har at genstarte computeren, fordi en app eller selve Windows 11 stopper med at reagere.

Det hemmelige våben er Windows 11´s nye hukommelsesstyringssystem

Windows 11 prioriterer apps og processer, der kører i forgrunden fremfor baggrundsapps med Microsofts fornyede hukommelsesstyringssystem, der virker til fordel for forgrundsapps. Sagt med andre ord, så betyder det, at operativsystemet lader forgrundsapps bruge mere CPU-kraft og ressourcer.

Start fra slumretilstand sker øjeblikkelig 

En Windows 11-PC lukker meget hurtigere ned sammenlignet med en Windows 10-PC, og det samme gør sig gældende, når computeren skal vågne op efter dvale, hvilket skyldes, at Windows 11 har en optimeret instant-on-oplevelse, hvor Microsoft har optimeret sammenspillet mellem softwaren og de hardwarekomponenter, som er nødvendige for at tænde computeren.

Konklusion

Hvis du ejer en gennemsnitlig computer med hensyn til specifikationer, vil du helt sikkert bemærke forskellen på hastigheden mellem Windows 11 og Windows 10, som primært skyldes det forbedrede hukommelsesstyringssystem, som operativsystemet Windows 11 benytter. Du kan derfor med fordel opgradere fra Windows 10 til Windows 11, hvis du ønsker en hurtigere brugeroplevelse og gerne vil nyde godt af alle de nye funktioner, som Windows 11 løbende modtager i form af opdateringer, hvor Windows 10 fremadrettet kun vedligeholdes med sine opdateringer.

Mere til historien

Mange af os har først lige vænnet os til det nye Windows 11, og nu tyder meget på, at næste version af Windows, Windows 12, måske allerede kommer i 2024.
Nyere Ældre