Er det tid til at opgradere til Windows 11?

 

Windows 11 er den første store opdatering af verdens førende PC-operativsystem i syv år. Læs hvorfor du også bør skifte nu?

Når du opgraderer til Windows 11 får du funktioner, der kun er tilgængelige i den nyeste version af styresystemet.

Der er mange fordele ved at skifte til Windows 11, men det ændrer dog ikke ved det faktum, at det for mange vil være en stor beslutning at skulle skifte styresystem, og for mange vil en opgradering også være forbundet med omkostninger, da Windows 11 stiller store krav til hardwaren.

Vi giver dig her en række grunde til, hvorfor du allerede til trods for en evt. udgift til ny hardware, bør skifte til Windows 11 allerede nu.

1. Et design og brugerflade på niveau med Mac

Er du et af de mennesker, der altid kaster sultne blikke, når du ser andre med en Mac, da operativsystemet har et lækkert design, så bør du overveje at få installeret Windows 11 på din PC, da designet og brugerfladen er fuldt ud lige så lækker som på en Mac med macOS.

2. Få alle de nyeste apps, funktioner og opdateringer

Et af de helt store argumenter for at skifte til Windows 11 er, at din PC altid vil være udstyret med de nyeste apps, funktioner og sikkerhedsopdateringer fra Microsoft. 

3. Dobbelt så modstandsdygtig over for malware

Ifølge den ledende sikkerhedsanalytiker, Neil J. Rubenking, på PCmag.com er Windows 11 ultrasikker, hvilket primært skyldes Microsofts krav om en sikker processor kaldet et Trusted Platform Module (TPM) for at kunne køre Windows 11. Microsoft oplyser selv, "sikrede kerne-pc'er er dobbelt så resistente over for malware infektion".

4. Kør android-apps på din PC

En fed detalje, som også gør det værd at overveje for dig at opgradere til Windows 11 er understøttelsen af android-apps på din Windows 11, så du får mulighed for at bruge dine favorit-apps fra mobilen på din PC også, hvilket er en rigtig stor fordel, da mange mobil-apps er bedre end dektop-udagven

5. Forbedret klippeværktøj til at tage skærmbilleder

Det indbyggede klippeværktøj i Windows 11 er det bedste til dato, og funktionen udvikles løbende og bliver bare bedre og bedre, så du med et skifte til Windows 11 er garanteret, at du ikke behøver at være afhængig af trediepartsprogrammer for at lave rigtig gode skærmbilledeklip, da klippeværktøjet i Windows 11, kan det hele.

6. Overlegen gaming-ydeevne og HDR-forbedringer

Er du gamer, så er er der her to gode grunde vigtige ok i sig selv til at opgradere din gamer-PC til Windows 11. Den første spilforbedring kommer ved hjælp af den nye DirectStorage-funktion, som lader spil indlæse direkte ind i videohukommelsen og omgå CPU'en for meget hurtigere spilindlæsningstider. Den anden spilforbedring kommer til brugen af HDR-farve (High Dynamic Range) på din kompatible skærm, som du kan slå det til eller fra via Windows Game Bar, hvor en ny auto HDR-funktion sparer dig for det.

7. Bedre udnyttelse af batteriet i bærbar PC'er

Har du en bærbar, så betyder Windows 11, at du vil få en forbedret batteriydelse på din computer, da Windows 11 kommer med en forbedret strømstyring. Microsoft har tilføjet en ny indstilling i Windows 11, der automatisk sænker opdateringshastigheden for visse computeropgaver og hæver den for andre. I praksis betyder det, at funktionen kan sænke den bærbare computers opdateringshastighed fra 120Hz ned til 60Hz og bringe den op igen igen, afhængigt af hvad du laver på din PC. Jo højere opdateringshastigheden er, jo mere strøm tager det, og hårdere er det derfor ved batteriet, så den nye funktion kommer til at betyde, at der kommer til gå længere mellem du skal besøge en stikkontakt.

8. Bedre og skarpere udgave af Edge-browseren

Chromium-browseren fra Microsoft præsenteres i Windows 11 i sin bedste udgave til dato med en række forbedringer og nyskabelser. Generelt er der den grafiske brugerflade blevet forbedret, så det er blevet hurtigere at benytte Microsoft Edge i praksis. Edge-browseren får også snart gratis VPN-udvidelse indbygget, så det bliver muligt at surfe anonymt på nettet via en krypteret forbindelse.

9. Forbedret mulighed i forbindelse med skærm docking

Ny skærm docking-proces i Windows 11 gør det til en mere effektiv oplevelse at bruge en stor ekstern skærm, da styresystemet nu husker vinduesplaceringer på den tilsluttede skærm og minimerer dem, når du afbryder forbindelsen til enheden.

Nyere Ældre