Edge-browser får gratis VPN-udvidelse

 

Microsoft inkluderer snart en gratis indbygget VPN-forbindelse i sin populære Edge-browser.

Microsoft forsøger løbende flere tiltag for at få flere til at benytte sin Edge-browser primært til Windows, og nu vil Microsoft fremadrettet tilbyde en gratis VPN-forbindelse indbygget i sin internetbrowser.

Den nye tilføjelse til Edge i form af en gratis VPN hedder: Edge Secure Network.

Hvad er en VPN?

En VPN er en lille app, der kan bruges til at kryptere din IP-adresse, så dine besøg på internettet bliver anonyme, så det ikke er muligt for din internetudbyder og hackere at spore og følge med i, hvad du laver på nettet.

Hvad kan en VPN bruges til?

Der er flere eksempler på, hvor det kan være fornuftigt at benytte en kryptere VPN-forbindelse, når du er online, selvom din internetforbindelse bliver lidt langsommere. Her nogle eksempler

  • Du ønsker at skjule din IP-adresse med en falsk IP-adresse
  • Behov for onlinesikkerhed da alle data er krypterede
  • Omgåelse af geoblokeringer for at se DR TV i udlandet eller se Netflix fra USA i Danmark
  • Adgang til geoblokerede hjemmesider i andre lande
  • Undgå overvågning på nettet da trafikken bliver anonym og krypteret

Hvordan fungerer Edge Secure Network?

Edge Secure Network krypterer din internetforbindelse, og du vil kunne bruge denne funktionalitet til at beskytte dine data mod din internetudbyder. Du vil som med andre VPN-forbindelser også kunne bruge Edge Secure Network til at maskere din placering, der gør det muligt at få adgang til tjenester, der ellers kan være blokeret i det land, som du bor i eller besøger.

Hvilke begrænsninger har Edge Secure Network?

Hvis du ofte rejser, er chancerne for, at Edge Secure Network kan erstatte en betalt VPN ikke store, da der er en begrænsning på 1 GB dataforbrug pr. måned, og samtidig skal du have en Microsoft-konto for at bruge tjenesten på din PC.

Hvordan får du adgang til Edge Secure Network?

Microsoft har ikke udsendt Edge Secure Network til test og sine betakanaler endnu, så du får adgang til tjenesten ved en kommende opdatering af Edge.

Hvordan bruger du Edge Secure Network?

Når din Edge-browser i Windows 11 og 10 er blevet opdateret med VPN-udvidelsen i form af Edge Secure Network, så kommer du i gang med at bruge den gratis VPN-forbindelse ved at åbne Edge og  gå til Indstillinger og mere og klikke på Sikkert Netværk, så aktiveres VPN-forbindelsen, og du er klar til at bruge en krypteret forbindelse. Hvis arbejder via en lokalkonto, så vil du blive bedt om at oprette en Microsoft konto.

Hvis du allerede nu vil have adgang til en internetbrowser med gratis indbygget VPN-forbindelse, så kan du bruge Opera med gratis VPN.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol