Jeg har ikke råd til et nyt grafikkort, hvad gør jeg?

 


Priserne på grafikkort er skudt i vejret som en løbsk rumraket, så du kan spare mange penge ved at optimere brugen af dit gamle grafikkort.

Er der lavvande i sparegrisen, så der ikke er råd til at udskifte dit gamle grafikkort med et nyt, så kan du med et par simple tricks genbruge dit gamle grafikkort og få en mere stabil ydeevne, når du gamer på din PC. 

Det virker helt sikkert indtil sparegrisen fyldt op igen, og priserne på grafikkort er faldet igen.

Vi lister her de mest almindelige muligheder, som du som gamer kan gøre brug af, for at presse mere stabil ydelse ud af dit grafikkort.

Der er tale om tricks, som virker i praksis, og som er enkle at implementere, og bedst af de hele, så koster de dig ikke en krone - det er gratis.

1. Tilpasning grafikindstillingerne i spillet

Det lyder sikkert, som noget du har hørt før, men den bedste måde og den med den største effekt, for at få en bedre spiloplevelse, at foretage en justering af grafikindstillingerne i dit spil.

Det er ganske enkelt, du finjusterer dine grafikindstillinger i spillet nedad i kvalitet, eller du kan vælge  reducere den samlede opløsning for at øge den samlede billedhastighed pr. Sekund (fps).

Vi vil også anbefale dig MSI Afterburner, som du kan benytte til forbedring af ydelsen på dit grafikkort, og hjælpeprogrammet virker sammen med grafikkort fra AMD og Nvidia.

Finjustering af grafikindstillingerne og deduktion af opløsningen er et af de mest enkle og effektive midler til at forbedre spiloplevelsen, når du bruger et gammelt grafikkort på din PC.

2. Aktivering af Dynamic Resolution Scaling i spillet

Dynamic Resolution Scaling (DRS) er en relativ ny mulighed, som er blevet præsenteret, og det er forskelligt fra spil til spil, om spiludvikleren har givet brugeren mulighed for at benytte denne facilitet. 

I praksis får fungerer DRS på den måde, at jo flere ting grafikkortet bliver bedt om at gengive, jo mere vil funktionen rendere billedet for at holde billedhastighederne på et ensartet niveau. 

DRS hjælper altså med at give en mere ensartet billedhastighed gennem spillet, alt efter hvor krævende det er for grafikkortet.

3. Tilpasning af grafikkortets indstillinger

Når du har et Nvidia-, AMD- og Intel-grafikort, så medfølger den en lille app, hvor du selv kan gå ind at finjustere grafikkortets indstillinger, så du efterfølgende opnår en forbedre ydelse, når du spiller på din PC.

AMD tilbyder en funktion kaldet Radeon Boost, som gør det muligt at få en højere gennemsnitlig billedhastighed og reduceret latenstid ud af nogle af de mest populære multiplayer-spil på markedet lige nu Fortnite, CS:GO, PUBG og lign.

NVIDIA tilbyder en facilitet kaldet DLSS, som er en af de nemmeste måder at få mere ydeevne ud af Nvidia RTX-grafikkortet i din PC. Der er i praksis tale om AI-teknologi, hvor der anvendes kunstig intelligens til at udjævne aliasing i spil.

Der findes tilsvarende indstillinger for Intel-grafikkort, som din selv kan lege med i Intel Grafikindstillinger-appen.

4. Aktivering af Spiltilstand i Windows

Hvis du har en PC med Windows 11, så kan du forbedre spiloplevelsen ved at aktivere den indbyggede funktion: Spiltilstand, som i praksis optimere din PC til spil ved at slå ting i baggrunden fra. Du aktiverer Spiltilstand sådan her: Indstillinger > Spil > Spiltilstand > Vælg Slået til.

Hvis du har en PC med Windows 10, så anbefaler vi, at du indstiller den grafiske ydeevne på App-niveau.

5. Overclocking af grafikkoret

Overclocking er en rigtig gammel traver, også kaldet GPU-overclocking, som har eksisteret i flere årtier, når det kommer til at forbedring af ydelsen på et grafikkort.

GPU-overclocking er dog ikke helt så effektivt mere efter fremkomsten af nye og mere komplicerede grafikkort, men virker dog stadigvæk til en vis grad på ældre grafikkort.

Det er ikke en metode, som vi anbefaler dig at benytte, da det kræver stor viden og ikke mindst forsigtighed at tune et grafikkort uden, at det risikerer at det brænder sammen.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol