De bedste gratis apps til Windows 11

 

Se vores komplette oversigt over de bedste gratis apps til din PC indenfor bl.a. lyd-, video- og billedredigering, spiloptagelse og medieafspilning.

Velfungerende software kan være rigtig dyrt i anskaffelse, men så findes der da heldigvis en lang række kraftfulde gratis programme, der kan løse de samme opgaver uden, at du behøver at betale en krone.

Skal du nu til at den ultimative liste med gratis programmer til Windows 11, der erstatter alle nuværende og fremtidige lister med gratis software til PC? Nok ikke helt, da der hele tiden kommer nye kraftfulde Windows-prorammer, der er gratis. Men hver og en af de gratis programmer på listen er nogen, som vi selv bruger tit eller lejlighedsvis på vores PC, og derfor man medgive vores bedste personlige anbefalinger.

Vi anbefaler, at du kun downloader apps direkte fra udviklerens hjemmeside eller helst fra Microsoft Store, når det er muligt, så du ikke udsætter din computer for unødvendige trusler.

1. Bedste gratis app til lydredigering: Audacity

Audacity

Audacity er et gratis digitalt lyd-redigeringsprogram, der er tilgængeligt til Windows 11 og flere andre styresystemer, der med sit brugervenlige design er til at gå til til trods for et væld af funktioner til gratis musik- og lydredigering. Det er muligt at optage og redigere flere spor. Audacity open source-software, så det er muligt for alle at bidrage til den videre udvikling af softwaren.


2. Bedste gratis app til videoredigering: Shotcut

Shotcut

Shotcut er et gratis program til videoredigering til Windows 11, som måske ikke byder på den mest polerende og moderne brugerfalde, men til gengæld så er den indbyggede motor stærk og højtydende med en række kraftfulde værktøjer til redigering af video. Programmet er velegnet til begyndere og lettere øvede, der gerne vil forsøge sig med videoredigering for første gang.


3. Bedste gratis app til video konvertering: HandBrake

HandBrake

HandBrake er et gratis program til video konvertering til Windows 11, hvor vi vil lyve, hvis vi siger, at det er nemt at bruge, men til gengælds for den stejle læringskurver er der her tale om et af de mest komplette gratis stykket software til transcoding af videofiler. HandBrake er en gratis og open source-transcoder til digitale videofiler, så det er også her muligt at bidrage til den fortsatte udvikling af softwaren.


4. Bedste gratis app til billedredigering: Paint.NET

Paint.NET

Paint.NET er et gratis program til billedredigering til Windows 11, som vel bedst kan beskrives som et lille gratis alternativ til PhotoShop, men dog ikke helt så kraftfuldt. Det gratis grafikredigeringsprogram er efter vores mening alligevel det bedste gratis alternativ til Adobes program, da det er let at bruge og har et stort udvalg af værktøjer til billedbehandling. 


5. Bedste gratis program til grafik design: Scribus

Scribus

Scribus er et gratis program til desktop publishing til Windows 11, der er det gratis alternativ til mastodonten Adobe InDesign. Den gratis software til grafisk design byder på en lang række særdeles velegnede værktøjer indenfor desktop publishing og samtidig er programmet særdeles pålideligt, hvilket er af stor betydning. Scribus er en open source desktop-applikation, hvor der er muligt at rode med kildekoden, og programmet benyttes våde af begyndere og fagfolk.


6. Bedste gratis app til tekstredigering: Notepad++

Notepad++

Notepad++ er et gratis program til tekstredigering til Windows 11, som understøtter en lang række programmeringssprog herunder PHP, ASP, C++, C#, Python og Perl. I alt sin enkelthed er der tale om en fremragende lille teksteditor, som som du kan bruge til redigering af HTML-sider til din hjemmeside og mange andre formål herunder kodning.


7. Bedste gratis app til notater: Simplenote

Simplenote

Simplenote er et gratis program til at tage notater til Windows 11, som også findes som en mobil app, så der kan synkroniseres notater på tværs af digitale enheder. Brugerfladen, og der er muligt at sortere sine notater ved at oprette et emnetag på selve noten, hvorefter notaterne omhandlende det pågældende emnetag kan søges hurtigt frem.


8. Bedste gratis app til medieafspilning: VLC media player

VLC media player

VLC media player er et gratis program til afspilning af medier til Windows 11, der afspiller de fleste multimediefiler, såvel som DVD'er, lyd-CD'er, VCD'er og forskellige streamingsprotokoller, som gør appen velegnet til at se næsten enhver video på uanset codec-typen. VLC media player er en gratis og open source medieafspiller, så det er muligt for de erfarne at rode med kildekoden for at lave evt. ændringer.


9. Bedste gratis medieserver-app: Plex

Plex

Plex er et gratis medieserver-program til Windows 11, hvor brugeren kan streame sine lokale videoer og musiksamling rundt i hele huset ved hjælp af denne gratis app udviklet til formålet. Plex tilbyder samtidig en genial organisering af videosamlinger, som gør det let at søge det ønskede indhold frem.


10. Bedste gratis app til spiloptagelse: Streamlabs

Streamlabs

Streamlabs Open Broadcasting System (også kaldet SLOBS) er et gratis program til spiloptagelse fra Logitech til Windows 11, som gør det muligt at for gameren at streame sit spil direkte til YouTube, Twitch eller Facebook, så tilskuerne kan se gameplayet blive afviklet live. Indlæringskurven er stejl, men der findes en hel masse hjælp online og herunder på YouTube, der viser hvordan Streamlabs fungerer.


11. Bedste gratis app til tekst-, stemme- og videochat: Discord

Discord

Discord er et gratis Voice over IP-program til Windows 11 primært designet til gamere med hoved fokus på tekst-, billed-, video- og lydkommunikation. Softwaren kræver ikke så meget af computerens ressourcer, så appen kører let i baggrunden, mens der spilles online uden, at der påvirker spilydelsen.


12. Bedste gratis app til filoverførsel: TeraCopy

TeraCopy

TeraCopy er et gratis filoverførselsprogram til Windows 11 udviklet som et et alternativ til den indbyggede filoverførselsfunktion i Stifinder. Den gratis app kopierer filer mellem mapper og drev med fokus på fokus dataintegritet, filoverførselssikkerhed og evnen til at pause eller genoptage filoverførsler efter behov.


13. Bedste gratis app til læsning af PDF'er: Foxit PDF Reader

Foxit PDF Reader

Foxit PDF Reader er et gratis program til læsning af PDF-dokumenter til Windows 11, som gør det muligt at læse vedhæftede PDF-filer fremsendt i mail-indbakken. Brugerfladen er enkelt og det hele er lige til at gå til uden de store armbevægelser.


14. Bedste gratis app til billedvisning: FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer er et gratis program til billedvisning, konvertering af billedfiler og elementær billedredigering til Windows 11, hvor der et muligt hurtigt at administrere og sammenligne billeder og omdøbe filtyper og foretage simpel redigering af motiverne som fjerne af røde øjne, ændring af billedstørrelse, beskæring, retouchering og farvejusteringer. Den lille gratis billed-app understøtter samtidig et stort antal billedformater plus et væld af RAW-billedformater fra specifikke producenter af digitalkameraer.


Nyere Ældre