Min PC er langsom, hvad gør jeg?

 

En computer bliver langsommere med tiden, hvis du ikke med jævne mellemrum rydder op, renser for gamle filer og opdaterer den.

Føler du, at din computer ikke er lige så hurtig, som den gang du købte den, så er du ikke helt ved siden af.

En computer har en tendens til at opleves langsommere set over tid, og det er der flere årsager til og forklaring er på.

Mulige Årsager til at din PC kan blive langsom

Vi lister her nogle af de mest almindelig årsager til, at din PC kan blive sløv med tiden.
  1. Den er blevet for gammel i forhold til dine nuværende behov
  2. Nogle af de fysiske dele er blevet slidt
  3. Nyt styresystem stiller for store krav
  4. Harddisken er fyldt
  5. For mange opstartsprogrammer
  6. For mange processer kører i baggrunden
  7. Manglende opdatering

Sådan løser du problemerne med en langsom PC

Her kan du se, hvordan du selv kan løse ovennævnte problemer med en langsom PC.

1. PC for gammel i forhold til dine nuværende behov, sådan fixer du problemet

Hvis din PC er blevet for gammel til dine nuværende behov for computerkraft, så kan du løse problevet på to måder. Du kan vælge at opgradere din nuværende PC med hurtigere og større harddisk, større hukommelse, bedre grafikkort og lign. Den anden måde, at gå til problemet på er at sælge din gamle PC og købe en ny PC, der i hurtighed svarer til dine behov i dag.

2. Nogle af de fysiske dele er blevet slidt, sådan fixer du problemet

Med tiden bliver slides alt elektronik, og det samme gør sig gælde med IT-udstyr som eksempelvis en computer. Hvis de fysiske dele er ved at være slidt på din PC, det kan eksempelvis være harddisken, så kan du afhjælpe problemet med udskifte den slidte del med en ny del og i dette tilfælde en helt ny harddisk.

3. Nyt styresystem stiller for store krav, sådan fixer du problemet

Der kommer med jævne mellemrum opgraderinger til operativsystemet på vores PC, som mange gange kan ende ud med, at kræve flere ressourcer end vores enhed er i besiddelse af, og vi ender ud med at stå tilbage  med en langsom og sløv computer. Et skoleeksempel på denne problematik er Windows 11, der virkelig har skærpet de hardwaremæssige krav til at køre Windows. Der er to mulige løsninger på ovennævnte problem. Den første løsning er, at du ruller din PC tilbage til en ældre udgave af styresystemet, og i praksis kan det være at skulle rulle nogle opdateringer tilbage eller helt at skulle nedgradere operativsystemet til en ældre udgave. Den anden løsning på denne problematik er, at du vælger at udskifte din gamle computer med en ny, som har kraftoverskuddet til at trække det nyeste styresystem.

4. Harddisken er fyldt, sådan fixer du problemet

Hvis harddisken er overfyldt med gamle programmer, filer og mediefiler, som du ikke bruger længere, så kan du få en hurtigere computer igen ved at foretage en oprydning og rensning af din PC. Vi anbefaler, at du benytter et optimeringsprogram til jobbet som CCleaner, som vi selv bruger og derfor varmt kan anbefaler. En anden proces som du også børe gennemføre er en diskoprydning, så du kan få mere plads på din computer ingen, og til denne opgave anbefaler vi, at du benytter den indbyggede diskoprydningsfunktion i Windows.

5. For mange opstartsprogrammer, sådan fixer du problemet

Er der noget der virkelig kan koster tid, når en computer skal starte op, er når der kører en masse opstartsprogrammer i forbindelse med opstarten, hvor de fleste måske er helt overflødige. Har du en gammel PC, så er den typisk fyldt med en masse overflødige opstartsprogrammer, der gør computeren langsom. Du har selv mulighed for at styre, hvilke apps der automatisk kører ved starten af din computer, og det gør du ved at deaktivere de overflødige opstartsprogrammer, så din PC kan starte hurtigere op igen.

6. For mange processer kører i baggrunden, sådan fixer du problemet

Hvis din computer opfører sig sjovt eller pludselig bliver langsom, kan det skyldes igangværende processer, som forbruger af computerens ressourcer. Nogle disse processer er nødvendige i øjeblikket og andre er ikke, så vi anbefaler, at du starter ud med at identificere, hvilke igangværende processer, der bruger kræfterne. Herefter kan selv deaktivere de overflødige processor på din PC.

7. Manglende opdatering, sådan fixer du problemet

Ligesom en opdatering kan gøre din computer langsom, så kan en manglende opdatering af computeren gøre din computer hurtig. Der findes da heldigvis en enkel løsning på den problematik, og det er, at du aktiverer automatiske opdateringer på din PC med Windows Update.

Generelt omkring problemer med en langsom PC

Der kan helt sikkert findes andre årsager til, at du lige netop du oplever, at din PC er blevet langsom. En ofte forekommende årsag til, at selv nyere computere kan virke langsomme, er aktive antivirusprogrammer, der som ingen andre apps, virkeligt er noget, der trækker på ressourcerne, og her kan du med fordel vælge den gratis sikkerhedsløsning Windows Sikkerhed, som er indbygget i Windows. Jobbet bliver klaret, ovenikøbet gratis, uden at det er ret ressourcekrævende for din PC.

Føler du ikke rigtig, at du kommer i mål med at gøre din PC hurtigere igen selv, så bør du overveje at købe en ny og kraftigere computer. Du kan også lade et professionelt IT-firma kigge på den, da det kan være, at du for nogle få midler, kan få en optimeret computer, der kører bedre og hurtigere i dagligdagen.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol