Hvordan tvinger jeg en app til at lukke i Windows 11?

Her får du 4 gennemprøvede metoder til at tvinge en app til at lukke i Windows 11.

Der kan være flere grunde til, at du ikke kan lukke en app i Windows 11, hvor nogle af de mest almindelige grunde er manglende opdatering af den pågældende app, fejl i Windows 11 eller fejl i systemfilerne.

Er skaden sket, og kan du ikke lukke din app på normal vis, så har du mulighed for at gennemtvinge en lukning af den pågældende, og det viser vi dig, hvordan du kan gøre ved hjælp af disse 4 metoder.

Husk at være forsigtig, når du anvender disse metoder, da de kan resultere i tab af ikke-gemte data i den pågældende applikation. Det er altid bedst at forsøge at lukke en applikation på normal vis først, hvis det er muligt.


Metode 1: Brug tastaturgenvejen

  • Klik på appens titellinje for at bringe den i fokus. Tryk på tastaturgenvejen Alt + F4.
Hvis denne metode ikke virker, kan du i stedet forsøge dig med nedenstående metode.

Metode 2: Brug Joblisten

  • Åbn Jobliste ved at søge efter det i Start. Klik på “Processer”, vælg appen, og klik på “Afslut opgave” (eller “Genstart opgave”).
Virker metode nu. 2 ikke, kan du i stedet forsøge dig med nedenstående metode.

Metode 3: Brug Indstillinger

  • Åbn Indstillinger, vælg Apps, klik på "Installerede apps" for version 22H2 (eller "Apps & funktioner" for version 21H2), tryk på menu (de tre prikker) ved siden af appen, vælg "Avancerede indstillinger", og tryk på "Afslut".
Kan du heller ikke løse problemet via metode nr. 3, kan du i stedet forsøge dig med nedenstående metode.

Metode 4: Brug kommandoprompt

  • Åbn Start, søg efter Kommandoprompt, højreklik på det øverste resultat, og vælg “Kør som administrator”. Skriv følgende kommando for at se de kørende applikationer og tryk Enter: tasklist. Skriv derefter følgende kommando for at tvinge appen til at afslutte og tryk Enter: taskkill /im AppName /t /f. I kommandoen skal du ændre AppName til applikationens navn, som det vises i det foregående trin.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol