Få en AI robot til at lave Excel formler


Har du brug for hjælp til dine Excel formler? Så kan AI-teknologien hjælpe dig.

Det kan være en større opgave, hvis du gerne vil lære at mestre Microsoft Excel som en prof. Men det er ikke en umulig opgave. Men hvis du ikke har tiden eller interessen i, der skal til, for at sætte dig ind i de mange funktioner i Excel, kan der være hjælp at hente i form af AI-teknologi. 

Hvad er AI?

AI står for det engelske artificial intelligence. På dansk vil dette kunne oversættes til kunstig intelligens. Når man taler om kunstig intelligens, taler man om en gren indenfor datalogi, der beskæftiger sig med at få maskiner til at kunne gå målrettet efter noget specifikt. Det kan næsten virke som om, at disse maskiner har en intelligens. Et godt eksempel kan være en maskine, der kan vinde over en person i spillet skak.

AI i hverdagen

Et sted hvor du ofte i hverdagen vil støde på en form for kunstig intelligens, er når du bruger internettet. For med udgangspunkt i nogle algoritmer, bruger du ofte her et system, der kan lære af og lave prognoser ud fra store datasæt. Vi taler om søgemaskinealgoritmer, som du eksempelvis finder hos Google, der hele tiden lærer nyt på baggrund af dine søgninger og som hele tiden bliver bedre og bedre til at foreslå dig og vise dig de mest relevante resultater.

Men i løbet af det sidste års tid har vi også lært at AI kan bruges til meget mere i vores hverdag. For eksempel kunne AI komme til undsætning, da mange blev isoleret og ensomme under de store Covid19 nedlukninger i samfundet. For pludselig var det muligt at snakke med en AI robot ven, hvis ensomheden blev for meget. Men det har også vist sig, at gøre det er muligt at skabe kunst ved hjælp af AI. Derudover har det være meget oppe at vende i medierne, hvor stor hjælp både skoleelever og andre kan få af ChatGPT Chatbot

Hvis du har fået øje på Bing Chat AI, men ikke er den store fan af Microsoft Edge. Så har vi også tidligere skrevet om, hvordan du får adgang til Bing Chat AI på på Chrome og Firefox browser.


Hverdagssprog til formler

Hvis du gerne vil have mere hjælp til dine Excel opgaver, kan du nu også få glæde af AI-teknologien. Der findes flere steder på nettet, hvor du få hjælp fra AI-teknologi, når du gerne vil skrive former med mere i Excel. Blandt andet findes der et gratis websted, hvor du kan få hjælp. Det hedder Excel Formulator. Det koster altså ikke noget at bruge denne side, men du skal dog registrere dig, for at kunne få adgang. Alternativt kan du også få hjælp på ExcelFormulabot.com. Det er ikke længere helt gratis, men du kan få fem gratis indtastninger pr. måned.

Excel Formulator

Med Excel Formulator kan du få hjælp, når du genre vil lave en formel i Excel, der kan regne det ud, du gerne vil have den til. Du skal blot skrive dine instruktioner (dog på engelsk) ind på siden. Herefter omdannes dine instruktioner til en brugbar formel, som du kan kopiere direkte ind i det Excel regneark, hvor du gerne vil bruge den. Ved at bruge denne metode, kan du spare dig selv for en del tid, hvor du ikke selv skal sidde og udtænke dine formler. At bruge denne løsning er også oplagt til dig, der ikke er en troldmand til Excel. For du behøver ikke at have en kæmpe og dybdegående viden om Excel for at kunne lave former via Excel Formulator. 

ExcelFormulabot

Tidligere var ExcelFormulabot.com også et gratis alternativ, når du gerne ville konvertere helt almindeligt hverdagssprog om til formler ved hjælp af AI-teknologi. Du har stadig mulighed for at bruge stedet gratis fem gange pr måned, men hvis du vil bruge det mere end dette, skal du tegne et abonnement. Hvis du vælger abonnementsløsningen får du ubegrænsede formelanmodninger og alle dine tidligere anmodninger vil også være gemt, så du kan gå tilbage og bruge dem igen.

Formler til hverdagssprog

Både Excel Formulator og ExcelFormulabot fungere også den anden vej rundt. For det er ikke kun, når du vil oversætte hverdagssprog til Excel formler, at du kan bruge siderne. Du kan nemlig også tage en kopi af en eksisterende formel, som du har i et regneark i Excel og sætte den ind i oversætteren. Så hvis din kollega har udtænkt en formel, du ikke kan tyde, kan du også bruge Excel Formulator og ExcelFormulabot for at få hjælp. Ved at kopiere formlen over til forklaringssektionen, og vil denne forsøge at afkode formlen til helt almindeligt hverdags sprog.

Hvilken er bedst?

Det kan være svært at fremhæve, hvilken tjeneste, der er bedst, når du gerne vil have hjælp til at formulere dine formler i Excel. For det første har hverken Excel Formulator og ExcelFormulabot valgt at afsløre, hvilke AI-modeller de bruger. Derfor er det heller ikke nemt at gennemkue, hvilken af dem, der er den mest sofistikerede.

Du skal være opmærksom på, at som det er tilfældet med al anden AI-teknologi, skal du også her tage resultaterne med et gran salt. For der vil ske smuttere fra tid til anden. Men hvis du ikke tager alle resultater for 100 % gode vare, men stadig bruger din sunde fornuft, når du sætter formlerne ind i dit regneark, så kan du godt bruge tjenesterne som en hjælpende hånd i hverdagen. 
Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol