Hvad er VPN og hvordan du får det gratis til Windows 10

Vil du gerne være anonym og sikker på internettet, så bør du overveje en VPN, så du kan surfe mere sikkert og privat via en krypteret forbindelse.

Vi kigger nærmere på, hvad VPN er, og hvordan det fungerer i praksis, og i hvilke situationer det kan være smart at bruge.

Hvad er VPN?

En VPN er en lille APP, som du kan benytte til at oprette forbindelse til internettet, der gør at du kan anonym online. Din internettrafik bliver krypteret, så det ikke er muligt for din internetudbyder og hackere at spore og følge med i, hvad du laver på nettet.

Hvordan fungerer VPN?

Når du opretter forbindelse til internettet eller en online tjeneste, så udsender din computer en IP-adresse, som er et unikt nummer, der tildeles din computer, tablet eller mobil, når der forbindes til internettet. 

En IP-adresse indeholder altså et unikt nummer, der kan bruges til at identificere din enhed og finde frem til din lokation og spore din aktivitet og adfærd på nettet. 

I praksis består en IP-adresse typisk af fire sæt tal, hvor hvert sæt består af et til tre cifre, som tilsammen danner et unikt nummer, der kan bruges til at identificere din enhed og finde frem til din lokation og spore din aktivitet og adfærd på nettet. 

Hvad kan VPN bruges til?

Der er mange situationer, hvor der kan være smart at bruge en VPN-forbindelse selvom det betyder, at din internetforbindelse kan blive langsommere, da din internettrafik først skal føres gennem en servere i et andet land, ligger langt fra din placering.

Her er nogle eksempler, som du kan bruge VPN til.
  1. Skjule din IP-adresse og hvem du er, da VPN giver dig en ny "falsk" IP-adresse et andet sted
  2. Onlinesikkerhed da alle data der sendes mellem VPN-serveren og din enhed er krypterede
  3. Omgå geoblokeringer, hvis du gerne vil se DR TV i udlandet eller se Netflix fra USA i Danmark
  4. Få adgang til blokerede hjemmesider i andre lande
  5. Undgå overvågning på nettet, da din trafik bliver anonym og krypteret

Sådan får du gratis VPN til Windows 10

Der findes mange tilbud med gratis VPN til Windows 10 af relativt svingende kvalitet. Vi kigger på Opera VPN til Windows 10, som er særdeles velfungerende og let at bruge efter vores mening.

Opera VPN til Windows 10

Opera er en gratis internetbrowser på linie med Google Chrome, Firefox og Microsoft Edge som kommer med en indbygget VPN-funktion.

Hvor en rigtig VPN krypterer internettrafikken mellem server og bruger, så er Opera VPN en proxy, hvor trafikken ledes gennem en proxy-server, som ikke ikke krypterer dine data. Internetudbyderen kan altså stadigvæk overvåge din færden, og du vil ikke være beskyttet mod hacking.

Derfor skal du vælge Opera VPN til Windows 10

En af de klare fordele med Opera VPN er, at du får internetbrowser og VPN-funktion i en og samme pakke, som er en praktisk løsning og let at bruge.

Selvom vi har at gøre med en såkaldt proxy, så kan du stadigvæk med fordel bruge Opera VPN, hvis du vil have adgang til regionsbeskyttet materiale og hjemmesider. Dertil kommer også en vis sikkerhed mod opsporing, da en proxy skjuler din rigtige IP-adresse for de steder og tjenester, du benytter på internettet. 

Sådan får du Opera VPN gratis til Windows 10

Der er altså mange fordele ved at vælge Opera VPN, og du kan læse mere om produktet og hente Opera VPN via dette link.

Andre eksempler på gratis VPN til Windows 10

Der findes en del tilbud omkring gratis VPN i Danmark, hvor du dog skal være opmærksom på, at de fleste tilbud indeholder en begrænset prøveperiode eller en månedlig forbrugsbegrænsning eller indlagte reklamepauser.

Hvis du laver en søgning på Google "Gratis VPN Danmark", så får du en liste, hvor du kan vælge og vrage mellem de forskellige tilbud på VPN-forbindelser.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol