Min PC er blevet sløv og kan ikke køre de samme spil, som den plejer? Hvad gør jeg!

 

Der kan være flere årsager til at din Windows-computer er blevet langsom, og derfor ikke kan spille de samme spil gnidningsløst, som den plejer. 

Vi giver dig her nogle fifs til at optimere din computer, så du kan få den pisket i topform igen.

Hvad siger temperaturen

Der kan være et problem med varmen på din computer, hvorfor du bør starte med at måle temperaturen på din PC. Hvis der er et problem med temperaturen, så er det et hardwareproblem, og i disse tilfælde, virker vores fifs nemlig ikke.  

Vi anbefaler, at du installer det lille gratis-program, der hedder Speccy for at kontrollere temperaturen.

Kør programmet, og viser det sig, at din PC har problemer med temperaturen, så er temperaturtallet rød, så skal du sikkert have skiftet kølepasta og renset din PC for støv. Hvis blæseren er meget støvet, så kan det holde på varmen, da den ikke kan blive ledt væk.


1. Antivirus der kører i baggrunden

Et antivirusprogram kan kræve relativt mange kræfter at køre for din PC, hvorfor det er med til at sløve ydelsen på din PC. 

Derfor sørg for at dit antivirusprogram ikke scanner for virus imens du spiller på din computer.

2. Ikke opdateret styresystem

Hvis din PC ikke er opdateret med nyeste version af Windows 10, så kan kan du få problemer med hastigheden, når du spiller.

Derfor sørg for at din PC altid er opdateret med nyeste version af Windows 10.

3. Gamle spil

Er spillet ikke opdateret til den nyeste version, at det også være medvirkende til at din PC kan virke sløv, når du spiller på den.

Derfor sørg for at dit spil altid er opdateret med den nyeste version af spillet. hvilket du plejer at kunne tjekke på spilproducentens hjemmeside.


4. Manglende opdatering af grafikdriveren

Manglende opdatering af grafikdriveren er en typisk årsag til at et spil ikke kører som det plejer på computeren, da mangelfuld opdatering til den seneste grafikdriver kan påvirke spilafviklingen negativt.

Derfor sørg for at din PC altid er opdateret med den nyeste drive til grafikkortet.


5. Computeren kører på overtid

Har du virkelig presset din computer i lang tid, så den har arbejdet på overtid, kan det også være med til at gøre din spil langsomme, når du spiller dem på din PC. Noget så simpelt som en genstart af din computer, kan kurere problemet.

Derfor sørg for med mellemrum at genstarte din PC, så den kan starte på en frisk.

6. For mange åbne programmer

Når du spiller, skal du undgå at have en masse unødvendige programmer åbne og til at køre i baggrunden, da computeren, så bruger unødige kræfter på disse processer, som du mister, når du skal spille på computeren.

Derfor sørg for at lukke alle programmer på din PC, som ikke vedrører spilafviklingen.


7. Computeren er blevet for gammel

Det går stærk indenfor IT-verdenen, og en Gamer PC bliver hurtigt forældet, så det kan være at din PC simpelthen er blevet for gammel til at afvikle dine spil på en tilfredsstillende måde. Det kan du løse ved at opgradere hardwaren ved at smide mere hukommelse, større grafikkort og hurtigere harddisk i maskinen, Hvis din PC ikke kan udvides eller den bare er for gammel, bør du overveje at købe en ny Gamer PC.

Derfor sørg altid for at have en PC aktuel hardware, hvis du vil spille de nyeste spil på en ordentlig måde.


Nyere Ældre