10 gode råd til en hurtigere PC med Windows 10

 


Oplever du at din PC er blevet sløv og langsom? Så er det på tide at få fixet problemet - og du kan finde hjælp til at få den toptunet og gjort lynhurtig med vores "10 gode råd til en hurtigere PC med Windows 10."

Hvis du oplever, at din PC bliver langsommere, så betyder det ikke nødvendigvis, at du skal udskifte den. Et par simple tweaks af softwaren vil nemlig kunne give en væsentlig forbedring af ydelsen og brugeroplevelsen i Windows 10.

Du vil kunne forbedre ydelsen på din Windows 10-computer betydeligt, om den er af nyere eller ældre dato, ved at følge vores " 10 gode råd til en hurtigere PC med Windows 10".

1. Genstart af computeren

Det er måske ikke altid lige åbenlyst, men mange gange kan en simpel genstart af din computer forøge hastigheden, da en PC bliver langsommere, jo længere tid den kører i et træk.

2. Slå opstartsprogrammer fra

Mange programmer er sat til at starte automatisk, hver gang du starter din computer. Jo flere af den slags du har kørende, jo større beslag lægger det på de systemmæssige ressourcer, som jo er lig med en langsommere PC.


3. Deaktiver baggrundsprogrammer

Der kører et hav af programmer i baggrunden lige så snart, du har startet din PC, hvor nogle er nødvendige og andre er overflødige. Fælles for begge typer er, at de dræner computeren for kræfter, hvorfor du med fordel kan deaktivere flere af dem.


4. Afinstaller unødvendige programmer

Din computer er fyldt med en masse overflødige programmer. læs bloatware, fra producenten og Microsoft, som du med god samvittighed kan fjerne f.eks. Solitaire, Candy Crush, MSN Finans, Nyheder, Telefon, MSN Sport, Spotify, Sticky Notes, Fresh Paint. Fælles for dem alle er, at de optager plads på harddisken og ressourcer, hvorfor du med fordel kan afinstallere flere af dem.


5. Installer kun godkendte kvalitetsprogrammer

Den direkte vej til en langsom computer er, at installerer ukendte programmer fra internettet, da der som regel følger en masse skidt med, læs bloat- og malware, foruden selve programmet. Hvis du gerne vil holde din PC frisk og i topform, så undgå generelt at hente programmer fra internettet, men brug i stedet for Windows Store, som er kvalitetssikret af Microsoft.


6. Oprydning på harddisken

Om du har en almindelig HDD eller en SSD, så er det altid en god idé med jævne mellemrum at rydde op på harddisken på din computer. Hvis din harddisk er mere end 70 procent fuld, så begynder det at påvirke ydelsen på din computer, hvorfor du med fordel foretage en oprydning af harddisken på din PC for at forbedre ydelsen.


7. Defragmenter computeren

Hvis du har en ældre enhed med en mekanisk harddisk, vil du kunne forbedre computerens ydelse, hvis du med mellemrum defragmenterer din PC. Har du en gammel PC, kan du altså med fordel defragmenterer den for at optimere ydelsen.


8. Konfigurer ReadyBoost

Med ReadyBoost kan du bruge et flytbart drev, f.eks. et USB-flashdrev, til at forbedre pc'ens ydeevne uden at skulle åbne din pc og tilføje mere hukommelse (RAM). Funktionen har kun effekt hvis du har en ældre PC med en langsom mekanisk harddisk, da det ingen effekt vil have på en SSD.


9. Tjek for Malware

Hvis din computer begynder at blive sløv og opføre sig mærkeligt, kan det typisk være en tegn på at enheden er blevet inficeret med Malware, hvilket virkelig kan optage mange systemmæssige ressourcer. Du kan derfor med fordel scanne din computer for virus og malware for at komme problemet til livs.


10. Installerer opdateringer

Nogle opdateringer til Windows 10 kan indeholde fejl, som kan være med til at påvirke ydelsen på din computer i negativ retning, hvorfor det er vigtigt at du får installeret eventuelle fejlrettelse på din PC, så du kommer problemet til livs. Det gør du ved at installere de seneste updates til Windows 10 på din enhed.Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol