Guide: Fem enkle tips til køb af Gamer PC

 


Er du i tvivl om hvilken Gamer PC, du skal vælge? Så kan du finde hjælp i vores købsguide til at vælge den rigtige Gaming computer.

Har du ikke den store forstand på Gamer PC'ere, så kan er det en god idé at læse en købsguide, hvor du kan finde råd og tips, så du ved, hvad du skal være opmærksom på inden  købet.

Når du skal vælge en Gamer PC, så er det mest afgørende punkt, at du vælger en PC, der kan afvikle de spil, du ønsker at spille. Forskellige spil stiller forskellige krav til computeren for at de kan afvikles optimalt, så spilleren opnår den bedste spiloplevelse.

Derudover stiller spil også en række krav til hardwaren, som vi gennemgår her.

1. Hvilke krav stiller dit spil til en Gamer PC

Spilproducenterne opererer med minimumskrav og anbefalet krav til en Gamer PC for at afvikle spillene. Skal du afvikle spillene uden at de hakker, så anbefaler vi, at du indkøber en Gamer PC. der opfylder anbefalet krav, så du er sikker på en optimal spilleoplevelse, og spillet kan afvikles perfekt.

2. Hvilke krav stiller dit spil til grafikkortet

Grafikkortet, også kendt som GPU, er uden sammenligning det vigtigste stykke hardware, når der skal spilles spil. Der findes forskellige modeller og typer grafikkort fra de to producenter NVIDIA og AMD. Når der skal vælges grafikkort, så bør du som minimum købe en Gamer PC med det grafikkort, som spilproducenten oplyser under anbefalet krav til spillet, så du er garanteret den bedste spiloplevelse.


3. Hvilke krav stiller dit spil til harddisken

Harddisken skal være så stor som muligt, så er der rigelig med plads til at installere spil på computeren, hvor det eksempelvis kan nævnes, at spillet Fortnite fylder fra 70 GB. Derfor vælg som udgangspunkt en harddisk fra 500 GB og opefter, så der er nok plads til flere spil. Det er ikke så vigtigt, om harddisken er en mekanisk eller SSD, når først spillet er indlæst er hastigheden ikke vigtig. En SSD giver en bedre brugeroplevelse, og en optimal løsning er en såkaldt hybrid, der har en stor mekanisk harddisk til lagring af spillene og en lille SSD til indlæsning af styresystemet.

4. Hvilke krav stiller dit spil til processoren

Processoren, også kendt som GPU, finder i et hav af modeller og hastigheder fra de to producenter Intel og AMD. Historisk set, så har processorer fra Intel været de bedste, men i dag kan du lige så godt vælge en AMD-processor. Når der skal vælges processor, så bør du som minimum købe en Gamer PC med det mærke, model og hastighed, som spilproducenten oplyser under anbefalet krav til spillet, så du er garanteret den bedste spiloplevelse.

5. Hvilke krav stiller dit spil til hukommelsen

Hukommelsen, også kendt som RAM, skal typisk være på minimum 4 GB RAM for at et spil kan afvikles. Du bør som udgangspunkt vælge en Gamer PC med minimum 8 GB RAM, da chips ikke koster det store i dag. Du kan altid smide flere RAM i computeren efterfølgende. Når der skal vælges hukommelse, så bør du som minimum købe en Gamer PC med det antal RAM, som spilproducenten oplyser under anbefalet krav til spillet, så du er garanteret den bedste spiloplevelse.


Nyere Ældre