Reparation af gammel PC eller køb af en ny?

 


Er din PC gået i stykker og trænger den til at komme en tur på computerværksted? Men, kan det betale sig eller skal du købe en ny?

Det kan være en rigtig dyr fornøjelse, at skulle have sin PC en tur på computerværksted til reparation. Timelønnen til autoriseret tekniker er skyhøj og udgifterne til reservedele løber også hurtigt op. En timeløn på 750 kroner + moms er ikke unormalt for branchen.

Prisen på computer-reservedele som batteri, kabinet, tastatur og lign. varierer naturligvis efter, om du vælger at benytte originale eller uoriginale dele. Om du benytter den ene type reservedele eller den anden, så skal PC-teknikeren stadigvæk have den samme høj timeløn.

Du kan også vælge at spare penge på reservedelene og timelønnen ved selv at finde PC-delene på nettet og selv forsøge at reparere din computer eller få en god bekendt til det, som er lidt fiks på fingrene. 

Men, Inden du gør det, så skal du huske at stille dig selv spørgsmålet? Hvor stor er sandsynligheden for at det går godt, at du vælger at rode med din PC. Der er så mange ting der kan gå galt, hvis du ikke har helt styr på computer-reparation. Går reparationen godt, så har du en velfungerende PC igen - dog uden nogen former for forhandlergaranti på selve reparationsarbejdet. Går PC-reparationen ikke godt, så har du smidt en masse penge ud af vinduet til reservedele og står tilbage med en ubrugelig computer.

Alternativer til reparation af din gamle computer

Der findes er par gode og økonomiske relevante alternativer til at smide pengene efter en reparation af din gamle PC, og dem kigger vi nærmere på her.

Alternativ nr. 1 til reparation af gammel PC

Første alternativ er, at du kan købe en ny PC og vælge at finansiere købet med et computerlån. Der er mange fordele ved at gøre det på denne måde. For det første så får du med det samme en sprit ny og moderne computer med garanti, service, mulighed for reparation og 2 års reklamationsret. Det er slet ikke så tosset. 

Vælger du at finansiere købet af en ny computer med et computerlån, så slipper du for at skulle have penge op af lommen med det samme. Du skal ikke lægge nogen udbetaling og evt. omkostninger er medfinansieret. Du skal faktisk bare betale en lille rate hver måned på eksempelvis 199 kroner. Sidst men ikke mindst så er den nye PC din til evigt eje, når du har betalt det sidste afdrag.

Alternativ nr. 2 til reparation af gammel PC

Det andet alternativ til at smide penge efter en reparation af din gamle PC eller til at finansiere købet af en ny PC med et computerlån er, at du vælger at købe en brugt/demo-computer kontant hos en forhandler. Du sparer for det første en bunke penge sammenlignet med at skulle ud at køb en ny PC kontant i en netbutik. Besparelsen kan i mange tilfælde være helt op til 50% på købet sammenlignet med et kontantkøb af en ny computer. 

Du får også en lang række andre fordele sammenlignet med, at du køber en brugt computer af en privat person. Du er garanteret 2 års reklamationsret, ret til ombytning og evt. reparation og ved netkøb, så får du også 14 dages fortrydelsesret med oven i hatten. Inden du køber, så kan du også tjekke butikken på Trustpilot.dk, så du er sikker på en ordentlig og sikker handel. Når du vælger at købe en brugt eller demo-PC, så er du også garanteret at enheden efterset, rengjort og afprøvet, så alt virker som det skal, når du modtager din "nye" PC med fragtmanden.

Hvad skal du så vælge?

Om du vælger at købe en ny PC og finansiere købet med et computerlån eller at købe en brugt/demo computer kontant? Ja det er helt op til dig og dine aktuelle behov, Men, det er to rigtige gode alternativer, som du seriøst bør overveje, før du vælger at få repareret din gamle PC hos et computerværksted eller måske vælger at gøre det selv.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol