Skal du købe en billig bærbar på tilbud?

Det er let af blive fristet af tilbudsaviserne fra de store elektronikbutikker som Elgiganten og Power, der er sprængfyldt med gode computertilbud.

Nettet og tilbudsaviserne bugner med tilbud på billige computere fra producenter som HP, Acer og Lenovo, der kan erhverves for forholdsvis små penge.

Men, er en billig bærbar på tilbud til 2.500 kroner også sagen for dig? Eller kan det bedre betale sig at tænke mere langsigtet og ofre et nogle ekstra kroner på computer-indkøbet.

Det kommer vi med vores bud på her!

Hvor finder jeg en bærbar på tilbud?

For at starte et sted, så kan vi da lige kigge et kort øjeblik på, hvor du kan finde de bedste tilbud på bærbare computere. 

Du kan danne dig et overblik over computerpriserne på prisportaler som PriceRunner og EDBpriser, hvor du får et godt indtryk af prisniveauet. Du kan på begge sammenligningssider søge på pris, mærke og egenskaber - hvilket er en smart detalje, hvis du ved, hvad du går efter. 

En prissammenligningssite er et rigtig godt stykke værktøj, hvis du slet ingen idé har om computerpriser og gerne vil tjekke om et godt tilbud fra tilbudsavisen i postkassen rent faktisk også er et godt tilbud ved at sammenligne priserne hos andre forhandlere. 

Er du lidt mere hardcore, så kan du også søge direkte på nettet på Google eller Bing for at finde et godt tilbud, da det jo ikke er alle butikker i Danmark, som er med på de to prismaskiner, da det koster penge at få en plads på siderne.

Hvornår er en billig bærbar nok til mig?

Nu er det her ikke en artikel, som går ud på at kritisere billige computere, da der rent faktisk findes en række situationer, hvor det er fornuftigt at indkøbe en billig bærbar omkring 2.500 kroner. 

I en række situationer vil det virke rigtig godt med den billigste bærbar - selv med en lille ydelse og lave specifikationer.

Du eller familien går på nettet, ser lidt YouTube og Netflix, tager lidt billeder i ny og næ og andre småting. Her rækker en billig bærbar med lave specifikationer rigeligt.

Pensionisten der bare skal have en bærbar til småting. med en stor skærm og som sjældent skal flytte rundt på maskinen, kan med fordel købe en billig 17 tommer bærbar på tilbud.

Hvornår er en billig bærbar ikke nok til mig?

Der findes faktisk også en række situationer, hvor det at købe en billig bærbar er direkte kontraproduktivt og decideret spild af penge:

Hvis du er gamer, som nyder at spille de rigtig krævende computerspil, der stiller store krav til grafikkort, ram og processorydelse, så skal du vælge en maskine, der koster mere end 2.500 kroner for at få fuldt udbytte af den bærbare.

Når du er studerede eller går i skole, så skal du bruge en bærbar som er let, kan holde strømmen længe og måske også spilles en smule på. Her kan du heller ikke bruge en billig bærbar, men skal lede i den dyrere ende af prisskalaen.

Er du på udkig efter en bærbar til jobbet, som skal bruges både på kontoret, og når du er på vejen, til CRM, regneark, Word og præsentationer. Så skal du gå langt uden om en billig bærbar til 2.500 på tilbud. Du skal vælge en lettere bærbar som en ultrabook, men også dyrere bærbar, der byder på høj ydelse og lang batteriydelse.

Kort sagt om de forskellige prisklasser

Når du køber en billig bærbar i prisklassen 2.000 til 2.500 kroner, så får du en computer der kan klare de mest basale funktioner uden lang batteritid, pænt design eller en imponerende ydelse.

Vælger du at købe en bærbar i prisklassen omkring 3.500 kroner, så kan du finde en fornuftig og ganske alsidig bærbar, hvis du har de lidt mere krævende behov.

I prisklassen med bærbare omkring 4.500 kan du få en letvægter - måske endda en Ultrabook med SSD-harddisk.

Bevæger vi os op i prisklassen fra 5.500 og opefter, så kan du både få smart design, stærkt grafikkort som eksempelvis en MacBook Pro fra Apple og en Surface Laptop fra Microsoft byder på.

Kan jeg købe en bærbar uden at have alle pengene?

Du kan faktisk godt købe en ny og dyrere bærbar, selvom du ikke har sparet pengene op. Du kan vælge optage et computerlån til at købe en ny bærbar med. Her betaler du et lille ratebeløb tilbage hver måned, hvilket giver dig økonomisk råderum til at vælge din ønske-computer fremfor at skulle nøjes med en billig bærbar på tilbud til et par tusinde kroner. En high-end bærbar kan typisk holde meget længere og overleve to stykker af den billige computer - så det kan faktisk være god sund fornuft at finansiere en ny computer med et computerlån.

Nyere Ældre