Guide: Sådan vælger du en 2-i-1 computer

 

Den vigtigste funktion ved en 2-i-1 enhed er, at den kan tilpasse sig brugerens behov ved at kunne anvendes både som bærbar PC og tablet.

Lenovo gør det med sin Yoga-serie. Microsoft gør det med sin Surface-serie. Og mange andre producenter med respekt for sig selv tilbyder de nye hybridmaskiner også kaldet 2-i-1 bærbar.

Der er nogle vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på inden købet, så du kan med fordel læse mere i vores vejledning til køb af den bedste 2-i-1 computer, så du vælger rigtigt første gang og måske undgår unødige lommesmerter.

Vælg det rette format

Hvor stor skal din computer være? Skærmen skal helst ikke være for lille, hvorfor du med fordel kan gå efter 11-tommer størrelsen og større, så bliver computeren heller ikke for tung af slæbe rundt på. Omvendt er det heller ikke optimalt, hvis skærmen bliver for stor og computeren for tung, da det kan blive for stort at sidde med og have med rundt i tasken.

Høj skærmopløsning

Du bør som udgangspunkt minimum gå efter en 2-i-1 bærbar med Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels. En høj skærmopløsning giver flere fordele, som hvis du arbejder med billeder, video eller har flere programmer åbne på skærmen. Omvendt kan en for høj skærmopløsning også betyde, at indholdet på skærmen kommer til at blive for småt, så det er lidt af en balancegang.

Med eller uden aftagelig skærm

En 2-i-1 PC findes i to forskelige udgaver: med aftagelig skærm eller med en fast skærm, som kan drejes 360 grader rundt. Skriver du meget på din bærbar, så er det en umiddelbar fordel at gå efter modellen med fasmonteret skærm. Bruger du primært computeren til at se film og surfe på internettet, så får du mest nytte af modellen med aftagelig skærm.

Vælg en enhed med mange kræfter

Når du skal købe en 2-i-1 bærbar, så gå efter en kraftfuld model med en stor processor, mange ram og en lynhurtig SSD-harddisk med rigelig plads. Vi anbefaler en hukommelse på minimum 8GB ram dog gerne helst 16GB ram. Lagerpladsen må gerne være fra 128GB og opefter. Gå efter en kraftfuld processortype som Intel i7, så er det nok kræfter under motorhjelmen til at trække det meste. 

Lang batteritid er et must

Skal du ud at smide penge efter en ny computer, så kan du ligeså godt gå efter en 2-i-1 bærbar, som byder på en ordentlig batteriydelse. Det koster få ekstra kroner at købe den med den bedste batterilevetid. I modellerne med aftagelig skærm får du typisk både et batteri i skærmen og et i selve tastatur-enheden, hvilket klart er en fordel, så du får meget længere batteritid på en opladning.

Vælg det optimale styresystem

Skal du have en 2-i-1 bærbar med aftagelig skærm, så gå efter en model med Android, som er optimeret til touchskærme. Er det derimod en model med fastmonteret skærm, som du skal bruge til at skrive meget på, så kan du med fordel vælge en 2-i-1 computer med Windows 11, som vil give det bedste resultat her. 

Lyt til din mavefornemmelse

Vores guide kan hjælpe dig godt på vej til at vælges en 2-i-1 bærbar. Men, i bund og grund handler det med at købe en ny computer også om din egen mavefornemmelse. Det er den person, som skal bruge den nye computer hver dag, som ved bedst. Derfor er det altid en god idé, at du husker at lytte til din egen mavefornemmelse, når der skal købes en ny 2-i-1 computer.

Alternativer til en 2-i-1 computer

Er du ikke til de lidt specielle 2-i-1 hybridmaskiner, så findes der en række alternativer indenfor ultrabooks og tablets, som du kan gå efter. MacBook fra Apple eller en Surface Laptop Go 2, er efter vores mening nogle rigtig gode alternativer til en 2-i-1 computer med god ydelse, let og flot design. 

Kigger vi nærmere på tablets, så er en iPad Pro efter vores mening et rigtig godt køb sammen med det originale keyboard-tastatur fra Apple, som virkelig leverer en fremragende oplevelse. 

Nyere Ældre