Den nye M1-chip kommer med fornyet energi og tilfører kræfter til en af de bedste MacBooks, vi set fra Apples side i mange år.

Man kan roligt tale om, at Apple MacBook Pro 2020 M1 13,3" er en opgradering af den tidligere model med et stort spring i specifikationer, men hvor det gamle design design tager en tur mere i manegen.

En detalje, som godt kan undre os, er at Apple endnu ikke har valgt at udstyre MacBook Pro med en touch-skærm, som vi ser det på Microsoft Surface Laptops. En touch skærm ville være en velkommen tilføjelse til det lille kraftværk, men ville også være med til at overflødiggøre en iPad, og deri ligger måske svaret.

Tekniske specifikationer: MacBook Pro 2020 M1 13,3"

Skærm: 13,3" Retina, 2.560 x 1.600
Processor: Apple M1 8 kerner 16-core Neural Engine
Hukommelse: 8 GB, 256 GB
Grafik: Apple M1 8-core
Batteri: 18 timer
Størrelse: 30,41 x 21,24 x 1,56 cm, 1.400 gram
Styresystem: MacOS BIG SUR 11.0
Forbindelser: 802.11a/b/g/n/ac - Bluetooth - 2 x USB-C 3.1 

Fantastisk ydeevne med M1-chippen

Den egenproducerede M1-chip fra Apple har skabt et lille power house med den nye MacBook Pro, som på overbevisende vis, er den hurtigste MacBook vi har set til dato, og også får roser i flere digitale medier.

Apple er gået væk fra at benytte Intel til selv at producere grafikkort og processorer til sine MacBooks, hvilket må siges at være et heldigt valg, når det kommer til hastigheden på Apple MacBook Pro 2020 M1 13,3". 

Producenten oplyser selv, at den nye MacBook Pro er cirka 2.8 gange hurtigere end den tidligere model, og det har de nok ikke helt uret i, da vi oplever en enhed, som kører smidig, selvom vi presser den med tunge opgaver.

M1-chippen betyder en utrolig forbedret ydeevne, hvilket er en af de helt store styrker i den nye MacBook Pro sammen med den absurd lange batteritid på omkring 18 timer leveret på en enkelt opladning af batteriet.


Tastaturet er ren magi

MacBook Pro er udstyret med et Super Magic Keyboard, der er mere end en fornøjelse at skrive på - det er faktisk en hel oplevelse til de dagligdags computeropgaver og længere skriveopgaver i Microsoft Word.

Apple har valgt at bevare touch-baren med enkelte omrokeringer herunder udskillelse af ESC-tasten.

Den indbyggede mus på er præcis og konsekvent i sine bevægelser, hvor vi dog foretrækker en ekstern mus ved længere arbejde ved skrivebordet.

Farvestrålende Retina-skærm

Farverne ser strålende ud, teksten er skarp, og True Tone-funktionens evne til at optimere skærmens hvidbalance i forhold til det omgivende lys er overbevisende.

Opløsningen på 2.560 x 1.600 pixels placerer skærmen på MacBook Pro et sted mellem Full HD og 4K, hvilket fungerer overbevisende på den lille MacBook Pro.


Designet er genbrug

Der er kun et område vi kan anklage Apple for manglende nytænkning, og det er omkring selve designet, som er som snydt ud af næsen på sidste års MacBook Pro-model. Igen nyheder der, hvor Apple fastholder sin konservative design-indstilling, som vi også ser det fra iPhone og iPad gennem de senere år.

Nogle vil sikkert være skuffede over den manglende nytænkning på designfronten, hvor andre sikkert synes det er perfekt.

Men som sagt "If it aint broke dont fix it".

Samlet bedømmelse

MacBook Pro 2020 M1 13,3" er et spændende bekendtskab som på alle områder leverer varen fra den nyskabende M1-chip, som garanterer fart over feltet til den ultralange batteriydelse og det magiske tastatur og den farvestrålende skærm. Vi har at gøre med en vaskeægte genistreg, som den måske bedste MacBook til Dato. Nogle vil nok blive lidt skuffede og det "gamle" design, som ikke har gennemgået nogen fornyelser. MacBook Pro har altid været en dyr i indkøb, det kan vi ikke komme uden om. Denne MacBook Pro er også dyr, men den er alle pengene værd.

Derfor skal du købe MacBook Pro 2020 M1 13,3"

Hvis du er på udkig efter en let bærbar med en masser power og en ultralang batteritid, der samtidig tilbyder det ekstra, når der skal arbejdes med billeder og videoredigering, så kommer du ikke til at fortryde købet af MacBook Pro.