Få hurtigere WiFi på din bærbar med Windows 11

 

Med Windows 11 installeret på din bærbar PC kan du komme til at opleve meget hurtigere WiFi-hastigheder end med Windows 10. Læs mere om hvorfor!En nyhed som har været lidt overset, er at Microsoft har tilføjet Wi-Fi Dual Station support til Windows 11, som er en funktion til forbedring af trådløs internets ydeevne på bærbare computere udstyret med kompatibel hardware herunder Qualcomm FastConnect moduler med 4-stream DBS.

Hvis vi springer over den tekniske del, så betydet det i praksis, at bruger med en Windows 11-bærbar lige pludselig føles meget hurtigere sammenlignet med ydelsen under Windows 11. Hvis brugeren tidligere har haft problemer med langsomme hastigheder, så kan det føles som en lille hastighedsrevolution.

Sådan virker Wi-Fi Dual Station support

Understøttelsen af Wi-Fi Dual Station support i Windows 11 betyder, at styresystemet kan udbytte to samtidige Wi-Fi-forbindelse via det trådløse netværk, hvilket i praksis kommer til at give langt større pålidelighed og kortere ventetid.

Hvis vi forudsætter, at din internet-router understøtter både 2.4 Ghz og 5 Ghz-frekvensbåndet og, at du har en Dual Station-kompatibel bærbar vil computeren automatisk gå ind og udnytte begge frekvensbånd samtidigt og herunder også evt. 6 Ghz for at mindske latens og overbelastning.

Sådan kommer du i gang med Wi-Fi Dual Station support

Hvad skal der så til for at du kan udnytte alle fordele med Wi-Fi Dual Station support, så du også kan få hurtigere WiFi, som kan have stor betydning, når der spilles Fortnite, Dota og lign?

Du skal eje en bærbar PC med Windows 11 fra en producent, som understøtter Wi-Fi Dual Station samt en WiFi 6-router. 

Den bærbar PC skal være bygget med FastConnect-undersystemet, som understøtter Wi-Fi 6- og 4-stream DBS-teknologi. Der skal altså være tale om en computer med et Qualcomm FastConnect 6900 eller 6700-modul. 

Sådan finder du en bærbar PC med Wi-Fi Dual Station support

Den bedste mulighed for at komme i gang med at udnytte Wi-Fi Dual Station til at få hurtigere WiFi er ved at kigge på de nyeste enheder i Nitro 5-serien fra Acer med Windows 11 af high-end gaming bærbare med Qualcomm FastConnect 6900-moduler.

Lenovo skulle også snart kunne tilbyde en række bærbare med Qualcomm FastConnect 6900-moduler, som vi gætter på bliver i Thinkpad og Legion-serierne.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre