Dårlig WiFi? 5 gode råd til bedre WiFi-dækning

 

Hvis du døjer med dårlig WiFi i hjemmet, så finder du her 5 enkle råd til, hvordan du selv kan forbedre din WiFi-dækning.

WiFi i hjemmet er for mange mennesker en livsnødvendighed på linie med mad og tag over hovedet.

Trådløst internet er blevet så fundamental del af vores hverdag, når ungerne skal spille, vi streamer Netflix eller skal styre vores Smart Home.

Derfor er WiFi-problemer med dækningen et problem, der kan opleves ret stor for mange mennesker, da det kommer til at gribe forstyrrende ind i vores digitale hverdag.

Vi giver dig her 5 solide råd til, hvordan du kan komme dårligt WiFi til livs med nogle ganske simple midler, så du kan få det optimale ud af dit trådløse internet.

Generelt omkring WiFi

Et godt og velfungerende WiFi-netværk afhænger grundlæggende af, hvordan du placerer din trådløse router, så enheden får de mest optimale forhold til at udsende det bedste signal.

Samtidig skal du huske at skelne mellem dårligt WiFi og langsomt internet, hvilket er to vidt forskellige ting. Manglende båndbredde er ikke det samme som et dårligt WiFi-signal, da det handler om, at du skal anskaffe dig en hurtigere internetforbindelse, der passer til dine behov.

WiFi er dit eget netværk, og måles i den signalstyrke, som din trådløse router kan producere til dine tilkoblede enheder. Du kan derfor sagtens have et stærkt WiFi-signal, selvom du har en langsom internetforbindelse, og du kan sagtens have et dårligt WiFi-signal, selvom du har en hurtig internetforbindelse.

Råd nummer 1: Find den rigtige placering til din WiFi-router

Tit og ofte er det placeringen af din WiFi-router, der er skyld i den dårlige dækning. Mange vælger at gemme routeren væk i et skab eller på loftet, og det er ikke altid en optimalt placering. Signalet fra routeren skal helst have fri passage for, at du opnår den optimale dækning i hjemmet. 

Især bør du undgå at gemme routeren væk i et teknikerskab eller en skuffe af metal, da metal er dræbende for WiFi-signalet.

Derfor anbefaler vi, at du placere din router i det rum i boligen, som du befinder dig i mest eller i det rum i boligen, hvor du vil have den bedste og stærkeste forbindelse. Mange gange er det stuen, som derfor er den bedste og mest optimale placering af din WiFi-router.

Råd nummer 2: Undgå signalforstyrrelser

Bor du i en bolig eksempelvis en lejlighed, så har er væggene for det meste opført i beton, og det er med til at give signalforstyrrelser. Et WiFi-signal har nemlig utrolig svært ved at trænge igennem en betonvæg. En løsning på problematikken med beton kan være, at du placerer din trådløse router i nærheden af en bærende jernbjælke, da jern virker som en signalforstærker for dit WiFi-signal.

Et andet materiale, som du skal undgå kommer i nærheden af din internetrouter er glas, da glas reflekterer WiFi-bølger, så du mister en stor del af forbindelsen, hvis du placerer din router i et glasskab eller i nærheden af lavenergiruder, som jo er lavet af flere lag glas.

Råd nummer 3: Genstart din router med jævne mellemrum

Din router, især de gamle router, kan komme til at køre i en sløjfe, hvor den bare leder efter den mindst overfyldte kanal at udsende det trådløse signal fra, hvorfor du med fordel af og til kan genstarte din router, så den starter på en frisk. Mange nye routere er bedre til at håndtere kanalproblematikken, men til trods for det, kan en genstart af en nyere WiFi-router også have en gavnlig effekt for signalstyrken.

Råd nummer 4: Husk af holde firmwaren opdateret på din WiFi-router

Hvis du har fået eller købt en router fra din internetudbyder, som bliver internetrouteren oftest opdateret automatisk med firmwaren, da din internetudbyder tager sig af den side af sagen. Hvis du har tilkøbt en router selv hos en forhandler, så skal du selv huske på at opdatere din router manuelt, og det gør du ved at tilslutte en LAN-kabel mellem din router og PC. og gå ind via IP-adressen, og foretage en manuel opdatering af firmwaren.

En router med gammel firmware, kan have en ikke ubetydelig negativ effekt på signalstyrken på dit WiFi, og samtidig er det katastrofalt sikkerhedsmæssigt, hvis din router ikke er opdateret med den bedste beskyttelse mod virus og malware, da hele dit netværk og dermed alle dine tilkoblede enheder vil være sårbare overfor angreb. Hvis du er under angreb kan det til en vis grad håndteres med et effektivt anitvirusprogram.

Råd nummer 5: Skift frekvens på din WiFi-router

I dag kører de fleste routere på 2.4 GHz eller 5 GHz båndet, og specielt på 2.4 GHz båndet er der rigtig meget trafik, da det benyttes af alle mulige intelligente enheder fra babyalarmer til mikrobølgeovne. Hvis din Wifi-router kører på et overfyldt 2.4 GHz-frekvensbånd, så betyder det, at du får en dårligere WiFi-signal udsendt fra din router. Derfor kan du med fordel skifte frekvens på din router til 5 GHZ, som godt nok har en kortere rækkevidde, men som så til gengæld har et langt kraftigere signal, som langt kan opveje den kortere rækkevidde. Glemt koden til dit WiFi-netværk? Sådan fixer du problemet!

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol