Glemt koden til dit WiFi-netværk? Sådan fixer du problemet!

 


Er du så uheldig, at du har glemt koden til dit WiFi, så fortvivl ikke, da der findes flere løsninger.

En glemt kode om det er til dankortet, mobilen eller WiFi-netværket, er i alle tilfælde træls, og nogle gange kan det ligefrem føles katastrofalt.

Dankort og koden til din mobil, kan vi ikke hjælpe dig med, men har du glemt koden til dit WiFi-netværk også dit nye WiFi 6-netværk, så giver vi dig her tre løsningsforslag.

1. Tjek fysisk din WiFi-router

Det første og mest enkle løsningsforslag til dit problem, er at du fysisk tjekke bunden eller bagsiden på din internetrouter, da koden til til netværk er er angivet fra producenten. Har du ikke ændret i adgangskoden siden routeren blev sat op, så kan du altså adgangskoden her.


2. Besøg administrationspanelet på din WiFi-router

Det andet og lidt mere kompliceret løsningsforslag til dit problem, er at du besøger administrationspanelet på din internetnet, Du finder ADMIN og PASSWORD, som du skal bruge for at få adgang på bagsiden eller i bunden af din router, hvor producenten har fortrykt disse oplysninger. Du tilgår administrationspanelet ved at smide et kabel i routeren og forbinde den til din computers LAN-indgang, og i internet-browseren indtaste IP-adressen på routeren. I administrationspanelet kan du typisk finde din adgangskode til WiFi-netværket under punktet sikkerhed/security.

3. Find adgangskoden til dit Wi-Fi-netværk i Windows

Det tredie og rimeligt enkle løsningsforslag til dit problem er at bruge Windows 10 til at finde koden. Dette løsningsforslag virker kun, hvis du har en computer allerede koblet på dit WiFi-netværk. Du skal benytte denne fremgangsmåde.

  1. Vælg Start, og vælg derefter Indstillinger > Netværk og internet > Status > Netværks- og delingscenter
  2. Klik på navnet på dit Wi-Fi-netværk i Netværks- og delingscenter ud for Forbindelser
  3. Vælg Trådløse egenskaber under status for Wi-Fi
  4. I Egenskaber for trådløst netværk skal du vælge fanen Sikkerhed og derefter markere afkrydsningsfeltet Vis tegn
Du finder nu adgangskoden til Wi-Fi-netværket i feltet netværkssikkerhedsnøgle.

Find din WiFi-kode med en Mac

Hvis du har behov for at finde frem til koden til dit WiFi-netværk, men du ikke har en Windows computer, skal du ikke fortvivle. For du kan også sagtens finde en glemt kode til dit WiFi-netværk på en Mac. Fremgangsmåden er nemlig lidt forskellige fra Windows til Mac.


Hvis vores tre løsningsforslag ikke kan hjælpe dig med at finde koden til dit WiFi-netværk, kan du muligvis kontakte din bredbåndsleverandør, hvis denne også har leveret routeren, for at få denne låst op og påsat en ny adgangskode. Hvis du oplever problemer med WiFi-signalet, kan du med fordel læse Dårlig WiFi? 5 gode råd til bedre WiFi-dækning.

Nyere Ældre