Mangler du ordentlig WiFi-signal i alle hjørner af dit hjem, så læs om vores gennemprøvende metoder til at forbedre signalet.

Fiber, mobilt bredbånd eller ADSL? Der findes mange måder at få leveret hurtigt bredbånd på med max speed. Desværre betyder en hurtigt bredbåndsløsning ikke altid, at du får den samme hurtige dækning i alle hjørner af din bolig.

Udover vores komplette guide til WiFi-netværk, giver vi dig her vores mest gennemprøvede metoder til, hvordan du selv kan forbedre WiFi-dækningen i din bolig uden, at du nødvendigvis behøver at være WiFi-ekspert.


1. Opdater routerens firmware

Det er en god ide at opdatere din router til den eneste udgave af firmwaren, som er den software, som får routeren til at virke. En opdatering af routeren kan betyder, at problemer du tidligere har haft med WiFi-dækningen kan blive rettet, da årsagen kan være en manglende opdatering af routeren.

Hvor let eller hvor svært, det er at opdatere din routers firmware afhænger helt af producent og model.

Sådan opdaterer du routerens firmware

De fleste moderne routere har opdateringsmuligheden indbygget i routerens administrationspanel, som du som bruger tilgår ved at smide et kabel i routeren og forbinde den til din computers LAN-indgang, og i internet-browseren indtaste IP-adressen på routeren, og du finder typisk adgangskoden fysisk bag på selve routeren.

Har du en ældre router, så kan du godt være tvunget til at skulle besøge producentens hjemmeside for manuelt at downloade den seneste firmware-opdatering til din router.


2. Skift routerens placering

En optimal placering af din router vil også betyde et optimalt WiFi-signal i hele din bolig. En forkert placering kan påvirke den trådløse dækning i nedadgående retning, da der kan være fysiske forhindringer i boligen, som etageadskillelse, betonvælg og jern, som forstyrrer WiFi-signalet.


Sådan opnår du den optimale placering af routeren

Det bedste du kan gøre er at stille din router i miden af din bolig, så WiFi-signalet kan nå ud til alle hjørner i huset. Når du vælger placering til din router, skal du være opmærksom på, at en router sender signalet nedad i stedet for op ad, som man umiddelbart skulle tro. Det vis sige, at du vil kunne opnå, en bedre WiFi-signal ved at sætte routeren op i højden eksempelvis på et skabe eller en reol. 

Derudover har en trådløs router brug for at være placeret i et åbent rum, så selvom du kunne være fristet til at gennem routeren væk i et skab, så lad være med det, da det kun vil forringe signalet. Det er samtidig også smart, at du ikke placerer routeren i nærheden af andre elektroniske apparater, da det kan påvirke WiFi-signalet.


3. Brug den rigtige frekvens

Du vil kunne opnå et bedre WiFi-signal ved at skifte frekvens på din router, hvilket er den frekvens, som routeren udsender signalet på. De fleste nye WiFi-routere udsender på 2.4 GHz og og 5 GHz, hvor routeren typisk er opsat til 2.4 GHz-frekvensen fra fabrikken.

Der nogle simple forskelle på de to frekvensbånd, som vi lige vil forklare lidt om her. 2.4 GHz har en længere rækkevidde og et knap så kraftig signalstyrke sammenlignet med 5 GHz, som ikke har så lang en rækkevidde men derimod en stærkere signalstyrke.

Du vil derfor med fordel kunne skifte ti 5 GHz-frekvensen, da den kan give et bedre WiFi-signal, og samtidig er frekvensen heller ikke så brugt, hvilket betyder at du får et bedre signal, da de fleste af dine naboer typisk vil køre deres router på 2.4 GHz, hvorfor du ikke skal dele 5 GHz-frekvensen med så mange andre.


Sådan skifter du routerens frekvens

Du skal benytte routerens administrationspanel for at opsætte enheden til en anden frekvens, hvilket du gør på samme måde, som når du skal opdatere routerens firmware.

Inden du skifter frekvens bånd, så skal du lige tjekke, at din enhed understøtter 5 GHz-båndet, da du ellers ikke kan udnytte denne mulighed.

4. Andre router muligheder

Ultimativt kan du være nødsaget til at købe en ny router med et kraftigere signal, hvis du ikke kan forbedre WiFi-dækningen i hjemmet med den eksisterende router. Du kan også vælge at tilkøbe en WiFi-repeater/extender til din nuværende router, som kan hjælpe med at forlænge signalet rundt i huset. Det kan især være en fordel, hvis du bor i en ejendom med flere etager, så kan du placere WiFi-repeateren, hvor der er behov for bedre WiFi-dækning.


SÅDAN FINANSIERER DU DIT COMPUTERKØB

Er din økonomi lidt stram hver måned, så kan det være svært at finde plads til køb af en ny bærbar computer. Hvordan kan du så råd til at købe en ny computer? Svaret er faktisk ganske lige til, du kan nemlig vælge at lave et computerlån, hvor du kan nøjes med at betale et lille beløb tilbage hver måned uden at overbelaste din økonomi. Du bestemmer selv hvor meget, du vil betale tilbage fast hver måned efter aftale med låneudbyderen. Med et computerlån kan du nemlig tilpasse ydelsen efter, hvor meget du har råd og plads til at betale i dit budget. 

FORDELE VED AT VÆLGE ET COMPUTERLÅN

Der er mange gode grunde til at bruge et computerlån til at finansiere dit næste computerkøb:

  • Det går hurtigt
  • Ingen krav om sikkerhed
  • Nul udbetaling
  • Overkommelig månedlig ydelse

Når du låner penge til en computer, så foregår låneansøgningen normalt digitalt, og tager ganske få minutter. Du får normalt hurtigt svar på din låneansøgning og udbetaling af pengene sker typisk ret hurtigt, og mange gange allerede samme dag.

Vi anbefaler, at du overvejer at lave et computerlån hos Leasy, som tilbyder fornuftige lån op til 150.000 kroner og hurtigt svar på din låneansøgning.

Affiliate Disclaimer: Windows365.dk modtager et fast beløb i affiliate kommission for hvert godkendt kundelead, der henvises til Leasy.