Gratis alternativer til Microsoft WordPad

 


Microsoft udfaser den klassiske WordPad-app, der har været en del af Windows i snart 30 år siden Windows 95. Her er tre gratis alternativer.

WordPad er en simpel teksteditor, der er inkluderet i de fleste versioner af Microsoft Windows fra Windows 95 og fremefter.

Microsoft har meddelt, at det meget snart er slut med WordPad, som bliver fjernet fra Windows efter små 28 år på bagen.

Hvad er Microsoft WordPad?

Microsoft WordPad er mere avanceret end Windows Notepad, men enklere end Microsoft Word. WordPad kan formatere og udskrive tekst, inklusiv skrifttype og fed, kursiv, farvet og centreret tekst. Det mangler dog mange af de mere avancerede funktioner som stavekontrol og synonymordbog, som der findes i de mere avancerede tekstbehandlingsprogrammer, og samtidig er filtypeunderstøttelsen også begrænset. 

Tre gratis alternativer til Microsoft WordPad

De tre alternative apps som vi kigger nærmere på her er: WriteMonkey, AbiWord, Jarte.

Bedst af det hele, så indeholder ingen af disse alternative tekstprogrammer til WordPad reklamer, da de enten er lavet af frivillige eller finansieret via donationer. Så du behøver altså ikke at bekymre dig om at blive distraheret, når du skriver på computeren.

1. WriteMonkey til Windows

WriteMonkeys, der finansieres via donationer, spartanske brugerflade kan godt virke en lille smule skræmmende, når du bruger det lille tekstbehandlingsprogram for første gang, hvis vi sammenligner med med Microsoft WordPad og Microsoft Word. Du skal dog ikke lade dig narre, da det lille gratis tekstprogram faktisk er langt mere avanceret end ved første øjekast. Appen understøtter nemlig en lang række nyttige plugins, som brugeren selv kan downloade og installere fra downloadsiden. Dertil kommer en lang række lokale sprogpakker.

Fordele ved WriteMonkey

Fordelene ved WriteMoneky inkluderer den simple brugerflade kombineret med understøttesen af plugins og lokale sprogprakker.

Download og installation af WriteMonkey

Du kan frit downloade WriteMonkey til Windows via dette direkte link.

2. AbiWord til Windows

AbiWord er et gratis og open-source tekstbehandlingsprogram, der hjælper brugere med at generere, administrere og dele dokumenter på en centraliseret platform. AbiWord understøtter både grundlæggende tekstbehandlingsfunktioner såsom lister, indrykninger og tegnformater og mere sofistikerede funktioner, herunder tabeller, stilarter, sidehoveder og sidefødder, fodnoter, skabeloner, flere visninger, sidekolonner, stavekontrol og grammatikkontrol. AbiWord kan også læse og skrive DOC-filer og tillader brugere at indsætte billeder i dem.

Fordele ved AbiWord

Nogle af fordelene ved AbiWord inkluderer appens evne til at arbejde offline, appens lille filstørrelse og appens evne til at åbne og redigere Microsoft Word-dokumenter.

Download og installation af AbiWord

Du kan frit downloade AbiWord til Windows via dette direkte link.

3. Jarte til Windows

Jarte er et gratis tekstbehandlingsprogram, der er baseret på Microsoft WordPad tekstbehandlingsmotor, der er indbygget i Windows. Jarte er en hurtigt startende og nem at bruge tekstbehandlingssoftware, der udvider langt ud over WordPad-funktionssættet.

Fordele ved Jarte

Nogle af fordelene ved Jarte inkluderer appens evne til at åbne og redigere Word-dokumenter, appens brugervenlige grænseflade og appens evne til at tilpasse genvejstaster og hurtiglinjer.

Download og installation af Jarte

Du kan frit downloade Jarte til Windows via dette direkte link.

Nyere Ældre