5 PDF-tips til Adobe Acrobat som studerende bør kende

Adobe Acrobat har delt fem PDF-tips, der kan hjælpe elever med at få mest muligt ud af PDF-lærebøgerne - se dem her.

Der findes en masse forskellige værktøjer, som du skal være udstyret for at få det optimale udbytte ud af din uddannelse og et af de uundværlige værktøjer er Adobe Acrobat.

Hvad kan studerende bruge Adobe Acrobat til?

Adobe Acrobat er en app, der kan bruges af studerende til at håndtere digitale dokumenter. Her er nogle af de vigtigste formål med Adobe Acrobat for studerende:
  1. Oprette og redigere PDF-filer: Adobe Acrobat giver dig mulighed for at oprette og redigere PDF-filer, som er en standardfiltype til dokumenter og tage notater på de samme dokumenter. Du kan også konvertere andre filtyper til PDF-format.
  2. Udfylde og underskrive formularer: Adobe Acrobat har funktioner, der gør det muligt at udfylde og underskrive formularer elektronisk, hvilket kan spare tid og papir.
  3. Organisere og administrere dokumenter: Med Adobe Acrobat kan du organisere og administrere dine dokumenter på en effektiv måde. Du kan oprette mapper, tilføje tags og søge efter dokumenter.
  4. Samarbejde med andre: Adobe Acrobat har funktioner, der gør det muligt at samarbejde med andre om dokumenter. Du kan dele dokumenter, tilføje kommentarer og spore ændringer.
  5. Læse og kommentere PDF-filer: Adobe Acrobat Reader er en gratis PDF-læser, der giver dig mulighed for at læse og kommentere PDF-filer som lærebøger og lign. Du kan også bruge Adobe Acrobat til at kommentere PDF-filer.

Hvad koster Adobe Acrobat for studerende?

Creative Cloud abonnement til studerende, der omfatter Adobe Acrobat og flere end 20 kreative apps, koster 1.815,00 DKK/år , når den betales fuldt ud, eller 151,25 DKK/måned om måneden. Abonnementet betales typisk direkte af uddannelsesinstitutionen, så den studerende har "gratis" adgang til tjenesterne incl. Adobe Acrobat.

Hvis du ikke lige er studerende, eller ikke føler, at din SU rækker til betalingen af abonnementet, så findes der også gratis alternativer til Adobe Acrobat til grundlæggende PDF-redigering som du kan vælge at bruge i stedet.

5 tips til Adobe Acrobat målrettet studerende

Adobe Acrobat indeholder et hav af nyttige funktioner, og her er 5 PDF, som Adobe mener at ekstra nyttige at kende som studerende.

1. Læs højt

Adobe Acrobat indeholder en smart funktion kaldet "Læs højt", der giver den studerende mulighed for at konvertere en PDF-lærebog til en lydbog med tekst-til-tale-funktionen. Funktionen indeholder også har en bred vifte af stemmeindstillinger, og det er muligt at springe til næste eller forrige afsnit ved hjælp af spring-knappen og endda fremskynde læsehastigheden.

2. Fremhæv nøglepunkter

Det kan være en langtrukket og omstændig og tidskrævende opgave at læse til eksamen, da det skal gennemgås en masse læringsmateriale. Her tilbyder Adobe Acrobat en hjælpende hånd med den indbyggede funktion kaldet "Fremhæv nøglepunkter", der på en smart og enkel måde lader den studerende fremhæve nøglepunkter, når læringsmaterialet bliver gennemgået. Herefter er det nemt at finde tilbage til nøglepunkterne, når der skal læses til eksamen, eller hvis den studerende har et spørgsmål omkring et afsnit, som skal stilles til læreren på et senere tidspunkt.

3. Hurtig søgning

Fremfor at skulle scrolle gennem et stort antal PDF-dokumenter for at finde det, som du som studerende skal bruge, så indeholder Adobe Acrobat en funktion kaldet "Hurtig søgning", som gør det muligt hurtigt at finde det indehold, afsnit eller ord, som brugeren har behov for. Funktonen kaldes frem med genvejstasterne CTRL + F.

4. PDF kommentarer

En nyttig funktion i Adobe Acrobat er "PDF kommentarer", som gør det muligt for den studerende at tilføje sine egne kommentarer direkte i PDF-dokumentet til senere brug eksempelvis, når der skal læses til eksamens eller skrives en opgave. Ifølge Adobe bliver disse kommentarer sorteret efter sidetal, så den studerende nemt kan henvise til alt, hvad der er nødvendigt for specifikke lærebogssektioner til kommende eksamener eller opgaver.

5. Deling af PDF-dokumenter

Adobe Acrobat kommer med en funktion i form af en "Deleknap", som gør det let for den studerende at dele PDF-lærebøger med flere personer, så det er lettere at tage noter sammen og samararbejde interaktivt omkring et PDF-dokument i en gruppeopgave.

Hjælp til studerende 

Du ved sikkert allerede, at det kan være lidt stramt med finanserne, når du er studerende. Men heldigvis er der også mange, der gerne vil hjælpe dig, der er studerende. Nogle ting er ligefrem gratis for dig, så længe du er under uddannelse. Blandt andet kan du få Microsoft 365 gratis

Men der findes også hjælp, der ikke bunder i økonomi, men mere i gode råd. Blandt kan du få glæde af at læse de 10 OneNote-tips, som alle studerende bør kende
Nyere Ældre