Gratis alternativer til Microsoft Word

 


Der findes en række gratis alternativer indenfor tekstbehandling til Microsoft Word, hvor vi kigger på de bedste af slagsen til Windows her. 

Et gratis tekstbehandlingsprogram gør det muligt at arbejde med dokumenter, skrive tekster, oprette nye dokumenter og redigere i eksisterende dokumenter uden, at du behøver at købe en licens eller et program for at gøre det.

Vi kigger her på de bedste tekstbehandlingsprogrammer, som du kan kan bruge offline, så du ikke er afhængig af en internetforbindelse for at arbejde med dokumenter. og viser hvor du kan hente programmerne til tekstbehandling på nettet.

1. OpenOffice - En tekstbehandlingsklassiker

OpenOffice fra Apache er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows, der er let at bruge, og som byder på en enkel brugerflade og dertil de mest nødvendige funktioner, herunder muligheden for at gemme i flere formater.


2. LibreOffice Writer - Brugervenlig tekstbehanding

LibreOffice Writer er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows, der også er let at bruge og formatere tekster med, hvor der samtidig medfølger en lang række nyttige skabeloner, som også er gratis at benytte. Som en spændende detalje understøtter programmet Plugins.


3. WPS Office Free Writer - Tekstbehandling der ligner Microsoft Word

WPS Office FreeWriter er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows, der visuelt er næsten identisk med Microsoft Word. En anden stor fordel ved programmet er, at det understøtter et stort antal filformater, hvilket er særdeles praktisk.


4. FreeOffice Textmaker - Flot tekstbehandling uden distraktioner

FreeOffice Textmaker er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows, der designmæssigt ser utrolig flot ud kombineret med en enkel menustruktur, som gør det let at finde rundt. Der er tale om et særdeles vellykket gratis program til tekstbehandling, hvor det dog halter en smule med filunderstøttelsen.


5. Writemonkey - Tekstbehandling i sin basale form

Writemonkey er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows, der har fokus på produktivitet, og de absolut mest basale funktioner, der skal til for at tekstbehandle. Programmet kommer med et simpelt interface og tilbyder en række smarte tastaturgenvej, der er sparer tid. Som en smart detalje er det muligt at afvikle programmet på en USB-stick.


6. Gratis Microsoft Word - Online testbehandling fra Microsoft

Microsoft Word er desværre ikke gratis offline, men Microsoft har dog alligevel lavet en gratis udgave af Microsoft Word, som dog kræver en internetforbindelse at udnytte. Der er tale om en nedskaleret version af Microsoft Word i den betalte form. Det er muligt at få gratis adgang til Word via Office Online.


Generelt er de fleste gratis alternativer til Microsoft Word ganske udmærkede til standard tekstbehandling, og flere byder byder endda på funktioner, som du ellers kun støder på i betalte udgaver. Når det er sagt, så er det svært at komme uden om Microsoft Word i den komplette betalte udgave, hvis du driver en virksomhed, er studerende eller som privat har behov for i fritiden at skrive mange tekster.

Bemærk: 
Vær forsigtig når du downloader gratis programmer fra nettet, da mange indeholder virus og bloatware.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol